«Η Βέρα» έρχεται στον Άλιμο




O Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυθηρίων Αλίμου “Μυρτιδιώτισσα” διοργανώνει μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στο “Κάρολος Κουν”, την Δευτέρα 1/2. Πρόκειται για τη «Η Βέρα», την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαίδη με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Κώστα Κάππα,  Γιώργο Κανέλλη και Δημήτρη Μαρσέλο .
Τιμη εισιτηρίου 5 ευρώ.
Εισιτήρια θα βρείτε και στο Premier (Αριστοτέλους 39 – τηλ. 21 0982 1777)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

«Η Βέρα», κωμωδία του Δημήτρη Κεχαίδη με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Κώστα Κάππα, Κανέλλη Γιώργο και Μαρσέλο Δημήτρη, θα έρθει στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στις 4 και 5 Ιουλίου 2015, στις 21.00 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 8 ευρώ τα μειωμένα.

Η παράσταση έχει ήδη παιχθεί και σε άλλα μέρη όπως στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου τον περασμένο Απρίλιο. Η «Βέρα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης μαζί με το «Τάβλι» σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του Δ. Κεχαίδη.

Τρεις αδελφικοί φίλοι που πολέμησαν μαζί στη Μικρασία συναντιούνται όπως συνηθίζουν τα βράδια στο σπίτι-παλαιοβιβλιοπωλείο του ενός, του Προκόπη. Λάρισα, χειμώνας, νύχτα, έξω καταρρακτώδης βροχή η κουβέντα ξεκινάει…Έρωτας, φιλία, εμμονή, συμβιβασμός, όλα στο τραπέζι.

ΜΑΡΙΑ…μήλον της έριδος.

-ΠΡΟΚΟΠΗΣ…τρελλά ερωτευμένος μαζί της.

-ΜΗΤΣΟΣ …χρυσοχόος ίσως και να πήγε μαζί της.

-ΚΩΣΤΑΣ…πλανόδιος πωλητής κατά φαντασίαν μισογύνης…σίγουρα Δεν πήγε μαζί της.

Όλα περιστρέφονται γύρω από ΜΙΑ ΜΑΡΙΑ που δεν εμφανίζεται ποτέ και ΜΙΑ ΒΕΡΑ που δήθεν έφτιαξε ή δήθεν έχασε στο χρυσοχοείο του ΜΗΤΣΟΥ .Η πλάκα μεγάλη, ο καβγάς πιο μεγάλος η φιλία δοκιμάζεται. Όλα τα άπλυτα στη φόρα.

Τρεις 65χρονοι συμπολεμιστές μάχονται για μία βέρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΠΠΑΣ

Σκηνικά -Κοστούμια : ΧΡΥΣΑ ΔΑΠΟΝΤΕ

Φωτισμοί :ΕΛΕΝΑ ΣΙΩΚΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΒΑΓΓΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διανομή:

ΜΗΤΣΟΣ: Κωνσταντίνος Κάππας

ΠΡΟΚΟΠΗΣ: Κανέλλης Γιώργος

ΚΩΣΤΑΣ: Μαρσέλος Δημήτρης.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Με μεγάλη μου χαρά για δεύτερη συνεχή χρονιά παίζω και σκηνοθετώ έργο του Δ. Κεχαίδη. Τα έργα αυτού του σπουδαίου συγγραφέα προβάλουν μια εποχή βαθιά ριζωμένη μέσα μου που πρόλαβα στο φεύγα της και που διαμόρφωσε ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μου με τις αυλές και τα γιασεμιά, τα τζούκ-μποξ, τις χτένες στην “κωλότσεπη”, την αρπαχτή, τη μαγκιά, την μεγάλη ευαισθησία αλλά και τη σκληρότητα ανθρώπων που βγήκαν από πολέμους και ξεριζωμούς, όπου πρωταρχικό ζητούμενο ήταν η επιβίωση.

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ, Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ της ΒΕΡΑΣ είναι οι παππούδες μου που πολέμησαν μέχρι τον Σαγγάριο. Ίσως αυτός να είναι τελικά και ο λόγος που ο ΚΕΧΑΙΔΗΣ παραμένει επίκαιρος. Ρίχνοντας “ξεκάθαρες” ματιές στο παρελθόν μπορούμε ίσως, να επαναπροσδιοριστούμε στο μέλλον.

Ο Δ. Κεχαίδης σε συνέντευξη του είχε πει, “εγκυμονώ τη γραφή μέσα από τη μοναξιά. Η απομόνωση, το γύρισμα στους απλούς καιρούς σου φρεσκάρει την αφέλεια -και η αφέλεια πιστεύω είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία των έργων τέχνης- και μαζί την ωρίμαση. Σ” εμποδίζει να πέσεις σε μια συνεχιζόμενη σκληρότητα. Σε βοηθά να ξαναβρείς τις ρίζες, τους ανθρώπους απ” όπου και για όπου γράφεις. Ή πιο σωστά γράφουμε, αφού όλη η δουλειά γίνεται με την Ελένη Χαβιαρά. Γιατί αν δεν απομονωθείς με αυταπάρνηση απ” το καθημερινό, σημερινό σου περιβάλλον, χάνεις αυτά από τα οποία πιάνεσαι”.

Από τις εξέχουσες μορφές της νεότερης ελληνικής θεατρικής δραματουργίας, ο Δημήτρης Κεχαΐδης, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2005, στο σπίτι του, στα χέρια της συντρόφου του Ελένης Χαβιαρά, σε ηλικία 72 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ήταν γεννημένος στα Τρίκαλα. Όπως είχε γράψει η εφημερίδα “H Καθημερινή”, ο Κεχαίδης πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τα μονόπρακτα Μακρινό λυπητερό τραγούδι και Παιχνίδια στις αλυκές, τα οποία παίχτηκαν στο Θέατρο Τέχνης το 1958.

Από τότε συνέδεσε τη θεατρική του ζωή με το υπόγειο του Κάρολου Κουν και όλα τα έργα του, μέχρι το 1985 παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Τα έργα που ακολούθησαν είναι: Ο μεγάλος περίπατος (1959), Το Πανηγύρι (1964), τα μονόπρακτα Η Βέρα, Το τάβλι (1972) και Δάφνες και πικροδάφνες (1979) έργο που συνυπέγραψε με τη σύντροφο της ζωής του Ελένη Χαβιαρά.

Το τελευταίο έργο του που παρουσιάστηκε στις ελληνικές θεατρικές σκηνές είναι το «Με δύναμη από την Κηφισιά» (1995), που έδωσε την πρεμιέρα του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.