Γλυφάδα: 110 ευρώ το τετραγωνικό για να νοικιάσεις μαγαζί στη Μεταξά!




Η οδός Τσακάλωφ στο Κολωνάκι είναι η μεγάλη χαμένη ανάμεσα στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση των τιμών στα ενοίκια των καταστημάτων μέσα στην κρίση.

Στους υπόλοιπους μεγάλους εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κερδισμένες κατά το τελευταίο έτος φαίνεται να είναι η Σωτήρος στον Πειραιά, όπου οι τιμές σημείωσαν αύξηση κατά 7,7% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, αλλά και η Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Ο βασικότερος εμπορικός δρόμος της Ελλάδας, η οδός Ερμού φαίνεται να παρουσιάζει μεγαλύτερη κινητικότητα ειδικά από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 με αυξητικές πλέον τάσεις.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Συνολικά, όπως επισημαίνει σε σχετική της έκθεση η διεθνής εταιρεία συμβούλων Cushman & Wakefield, η οποία συνεργάζεται στη χώρα μας με την εταιρεία συμβούλων Proprius οι τιμές των ενοικίων για καταστήματα έχουν παραμείνει σταθερές κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, έως και το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ στις δευτερεύουσες αγορές αναμένεται περαιτέρω πτώση. Η ζήτηση είναι αυτή την στιγμή αδύναμη, ωστόσο μετά το ‘’ξεκαθάρισμα’’ στις τράπεζες αναμένεται να βελτιωθεί.

Πιο μακροπρόθεσμα πάντως, η ανάλυση της C&W αναφέρει ότι η συνολική δραστηριότητα (σ.σ. με νέες μισθώσεις και αγοραπωλησίες) στην αγορά των καταστημάτων στη χώρα μας θα παραμείνει υποτονική, με βάση και τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στην Ελλάδα θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα έως το 2017 λόγω της αυξημένης φορολογίας και των περικοπών στις δαπάνες. Μέχρι τότε, οι μεγαλύτεροι εμπορικοί δρόμοι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να παρουσιάσουν τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες δευτερεύουσες αγορές όπου η ζήτηση αναμένεται ακόμη χαμηλότερη.

Οι τιμές

Ως προς τις τιμές, στο Κολωνάκι και ειδικά την Τσακάλωφ, τα ενοίκια αντιστοιχούν σε 90 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, έχοντας παραμείνει σε σταθερά επίπεδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έως και το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το αντίστοιχο νούμερο στην Ερμού είναι ακριβώς διπλάσιο, στα 180 ευρώ. Σημειωτέον ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Ερμού κατατάσσεται στην 25η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου, στο τέλος του 2015 (σ.σ. στην πρώτη θέση βρίσκεται η 5th Αvenue στη Νέα Υόρκη με μία τιμή στα 2.818 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα).

Μετά την Ερμού, καλή εικόνα με σαφώς λιγότερα κενά καταστήματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν παρουσιάζει η Μεταξά στη Γλυφάδα με τις τιμές να αντιστοιχούν στα πέριξ των 110 ευρώ ανά τ.μ. για καταστήματα προβολής, ενώ στα ίδια επίπεδα διαμορφώνονται τα ενοίκια και για την Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, έχοντας, στην περίπτωση αυτή σημειώσει άνοδο κατά 4,8% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Στο Χαλάνδρι, η Χαϊμαντά παρουσιάζει σημαντικές αντιστάσεις με τιμές στα 80 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η Τσιμισκή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζήτησης με τιμές στα 125 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα για τα πιο καλά καταστήματα. Επισημαίνεται εδώ ότι οι τιμές στην Τσιμισκή έχουν ανέβει κατά 4,2% σε ετήσια βάση, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση (7,7%) έχουν σημειώσει, όπως προαναφέρθηκε, τα μισθώματα στη Σωτήρος στον Πειραιά με τιμές στα 70 ευρώ ανά τ.μ. το μηνα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πλήν της Τσακάλωφ και της Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη, τα ενοίκια είχαν σημειώσει ελαφρώς ανοδικές τάσεις στις αρχές του 2015, οι οποίες όμως ανακόπηκαν κατά τη διάρκεια του έτους λόγω πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.