Επίπληξη στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου
Η Δημοτική Κίνηση Αλίμου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ κάτω στο Καλαμάκι” με ανακοίνωση που εξέδωσε, επιπλήττει την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Γιώτα Προυντζοπούλου, για τη στάση της στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης (20 Ιανουαρίου).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Γιώτα Προυντζοπούλου, “απέφευγε επιμελώς να ερωτά τους δημοτικούς συμβούλους αν επιθυμούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους για να μην ασκήσουν κριτική στη δημοτική αρχή”.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σε διαδικασία σκέτης ψηφοφορίας επιχείρησε να μετατρέψει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρός του, Γ. Προυντζοπούλου.
Στο δημοτικό συμβούλιο, το πρώτο κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διαβούλευσης της πόλης μας, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συζητούν και αποφασίζουν πάνω στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν, πάνω στα πολλά προβλήματα που επιζητούν λύσεις, ουσιαστικές και αποτελεσματικές, που θα βελτιώνουν την καθημερινή -και όχι μόνον- ζωή μας.

Συχνά, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες βοηθούν το δύσκολο έργο του δημοτικού συμβουλίου, παρουσιάζοντας πλευρές των θεμάτων που συζητιούνται και που δεν θα μπορούσε εύκολα να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο.
Ε, εχθές, όλη αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία καταργήθηκε -ουσιαστικά και τυπικά- από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η οποία απέφευγε επιμελώς να ερωτά τους δημοτικούς συμβούλους αν επιθυμούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Το μόνο που έκανε ήταν να θέτει αμέσως σε ψηφοφορία τα θέμα της ημερήσιας διάταξης!

Η επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένη Μπελιά, από την πρώτη φορά σχολίασε διαμαρτυρόμενη την τακτική της προέδρου και ζήτησε να τηρείται η ουσία αλλά ο τύπος του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Εν τούτοις, η κ. Προυντζοπούλου συνέχισε την ίδια τακτική, δείχνοντάς μας ότι στόχος της ήταν να πραγματοποιηθεί έτσι ένα συμβούλιο “ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώστε”, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και υπονομεύοντας τον ίδιο τον θεσμικό της ρόλο.

Αν κρίνουμε από τις ενοχλημένες αντιδράσεις του δημάρχου και ορισμένων συμβούλων της συμπολίτευσης απέναντι στις ομιλίες και τα σχόλια των τριών δημοτικών συμβούλων του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ (Ε. Μπελιά, Δ. Κλαυδιανού, Αλ. Γιαννούτσου-Αρμάου) -τα οποία μάλιστα ενίοτε παραποιούσαν- συμπεραίνουμε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν να αποφύγει την κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή.
Αυτό, όμως, είναι ένα πολύ αντιδημοκρατικό ολίσθημα της προέδρου, το οποίο ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.