Δημοτικό Κολυμβητήριο Γλυφάδας: Προγράμματα για όλες τις ηλικίες




Νέα, εμπλουτισμένα προγράμματα κολύμβησης, προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας στο δημοτικό κολυμβητήριο (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας»). Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, ο Δήμος υποστηρίζει και ενισχύει τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που ήδη λειτουργούν δωρεάν στο κολυμβητήριό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

«Ο αθλητισμός συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος, στην ψυχική και πνευματική υγεία, αλλά και στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε στις μέρες μας, το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στήριξη και αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους πολίτες – και δη στα μικρά παιδιά – και να τους παρέχουμε πρόσβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και προγράμματα άθλησης που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα», συμπλήρωσε.

«Τα προγράμματα κολύμβησης ενηλίκων δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους άνδρες και γυναίκες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν», δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης. «Παράλληλα, τα προγράμματα κολύμβησης θα βοηθήσουν τα παιδιά να μην κινδυνεύουν το καλοκαίρι όταν κολυμπούν στην θάλασσα. Έμπειροι προπονητές, παιδαγωγοί θα τους διδάξουν όλα τα στυλ κολύμβησης για να μπορούν να προπονούνται μέσα στο νερό, ώστε να γυμνάζουν το σώμα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», προσέθεσε.

Ειδικότερα:

Μικρή πισίνα

Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης με αφθονία παιχνιδιού και ανυπαρξία πίεσης. Το παιδί είναι ο γνώμονας και ο δάσκαλος ο οδηγός. Το παιδί σ’ αυτή την πολύ σημαντική και ευαίσθητη περίοδο της ζωής του έρχεται σε επαφή με το ισχυρότερο και ευγενέστερο στοιχείο της, το νερό στοιχείο που είναι ήδη αναγνωρίσιμο. Εσωτερική πισίνα, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά που ξεκινούν το κολύμπι, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα baby swim. Θερμαινόμενη με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 31ο C.

Μεγάλη πισίνα

Το πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία. Κάθε επίπεδο έχει το δικό του πρόγραμμα εκμάθησης με διαφορετικούς στόχους. Εφαρμόζονται δοκιμασμένες τεχνικές από έμπειρους παιδαγωγούς προπονητές που κάνουν ευκολότερα τα μαθήματα για τα παιδιά.

Κολύμβηση για ΑμεΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που παρουσιάζουν εκ γενετής ή επίκτητα ορισμένους περιορισμούς σωματικής ή πνευματικής προέλευσης στη σφαίρα των δυνατοτήτων τους. Το πρόγραμμα λειτουργεί σαν εναλλακτική μορφή θεραπείας και συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Κολύμβηση για ενήλικες

Οι ενήλικες μπορούν να κάνουν είτε ελεύθερη κολύμβηση, είτε να προπονηθούν υπό τις οδηγίες προπονητή.
•Aqua aerobic: Εξειδικευμένες ασκήσεις αεροβικής μέσα στο νερό που γυμνάζουν όλο το σώμα.
•Πρόγραμμα βελτίωσης φυσικής κατάστασης και καρδιοκυκλοφοριακής κατάστασης
•Πρόγραμμα τόνωσης μυϊκού συστήματος (χέρια-πόδια-πλάτη-κοιλιακοί), σύσφιξη και απώλεια βάρους
•Πρόγραμμα αποκατάστασης από τραυματισμούς με εξειδικευμένες ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση, εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές επιδράσεις του νερού.
•Personal Training
•Καταδύσεις ενηλίκων
•Προετοιμασία υποψηφίων για Τ.Ε.Φ.Α.Α και Στρατιωτικές Σχολές

Πληροφορίες στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γλυφάδας από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. τηλ: 210- 8943807 email: [email protected]

Επισυνάπτονται τα προγράμματα κολύμβησης  της μεγάλης πισίνας και της μικρής πισίνας του Δημοτικού κολυμβητηρίου Γλυφάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.