Άλιμος: 68.000 ευρώ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση




Με  δέκα οκτώ ψήφους υπέρ, τρεις κατά και έξι λευκά το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου ενέκρινε στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, το κονδύλι των 68.000 ευρώ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης απαντώντας στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισαν το ποσό υπερβολικό, είπε ότι οι εκδηλώσεις  θα διαρκέσουν 17 ημέρες και θα είναι ανάλογες με τις Χριστουγεννιάτικες που είχαν τεράστια απήχηση στους κατοίκους τoυ Αλίμου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” Ελένη Μπελιά, τόνισε ότι η παράταξή της θα ψάξει στη διαύγεια, μία προς μία όλες τις συμβάσεις για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων για να διαπιστώσουν αν έγινε σωστή διαχείριση των χρημάτων.

 Θάνος Ορφανός- επικεφαλής της αντιπολίτευσης:

Είναι υπερβολικό  το ποσό των 68.000 ευρώ για την περίοδο κρίσης που περνάμε. Έχουμε κόψει χρήματα από τους δικαιούχους των Κοινωνικών Υπηρεσιών ενώ δίνουμε τόσα για τις εκδηλώσεις. Είμαι υπέρ των εκδηλώσεων αλλά θα ψηφίσω λευκό.

Αλέκα Γιαννούτσου – Αρμάου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”:

Είμαστε υπέρ των εκδηλώσεων αλλά τα χρήματα είναι πολλά. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είχαν μεγαλύτερη διάρκεια και κόστισαν λιγότερα.

Στέφανος Διαμαντής – “Αγαπώ τον Άλιμο”:

Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το ποσό σε σχέση με αυτά που δίνουν ο άλλοι δήμοι. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κόστισαν 60.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ο κόσμος πέρασε ωραία, βγήκαν από τα σπίτια τους και διασκέδασαν.

Μάνος Γαρυφαλάκης – “Αγαπώ τον Άλιμο”:

Ο κόσμος μας ρωτούσε κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τι θα κάνουμε για τις απόκριες.

Εσάς της αντιπολίτευσης δεν σας είδα να συμμετέχετε, άρα πως έχετε άποψη για το αν πήγαν καλά. Ο Άλιμος έχει 70.000 κατοίκους. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κοστίσουν 68.000 ευρώ. Ένα ευρώ / κάτοικο.

Δώρα Σύρμα  -“Αγαπώ τον Άλιμο”:

Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να φτιάξουν την ατμόσφαιρα και να δώσουν άλλη εικόνα στην πόλη. Κάποιους τους ξενίζει γιατί δεν είχαν καταφέρει να κάνουν κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Αν συγκρίνουμε τα ποσά με άλλους δήμους είναι πολύ λιγότερα. Δεν θα λείψουν τα λεφτά από τους δημότες.

Κυριακή Καμαρινού – Λαϊκή Συσπείρωση:

Θέλουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα στο τι πρόκειται να γίνει. Να ξέρουμε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που πρόκειται να κάνετε.

Μαρία Αραπάκη – “Αγαπώ τον Άλιμο”:

Έχουμε φτιάξει σαν δημοτική αρχή πάρα πολλά. Να μην κάνουμε τις αποκριάτικς εκδηλώσεις; H νεολαία φεύγει από την πόλη και πάει σε άλλες για να διασκεδάσει. Πως θα τους κρατήσουμε εδώ. Τα 68.000 ευρώ δεν είναι πολλά.

Αναστασία Σιμητροπούλου – “Αγαπώ τον Άλιμο”:

Δεν κάναμε περικοπές στις προνοιακές δομές για να λείψουν τα χρήματα. Με τις εκδηλώσεις τονώνεται η αγορά.

Αλέκα Γιαννούτσου – Αρμάου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”:

Για την Παιδόπολη Αλίμου κάνατε ένα φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ που κόστισε 2.700 ευρώ και από τα έσοδα αγοράσετε δυο air condition.  Αν ο δήμος ήθελε να προσφέρει χαρά στα παιδάκια θα μπορούσε να τους δώσει τα χρήματα. Ήμουν παρούσα στον αγώνα. Θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαχείριση των χρημάτων.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου: Δεν έγινε κακή διαχείριση κ. Γιαννούτσου

Αλέκα Γιαννούτσου: Άλλη διαχείριση είπα κ. Κονδύλη όχι κακή.

Ανδρέας Κονδύλης:

Είναι λάθος ότι αγοράσαμε δυο air condition. Κάναμε ένα φιλανθρωπικό αγώνα και τα έσοδα τα πήρε ο σύλλογος. Η εκδήλωση δεν είχε μόνο ως αντικείμενο τη συγκέντρωση χρημάτων. Ήρθαν μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, ο κόσμος, η νεολαία πέρασε καλά.. Κάποια πράγματα δεν μετρώνται μόνο με χρήμα. Είστε φάουλ να ανακαλέσετε τι εννοείται με τον έλεγχο.

Τα Χριστούγεννα ο κόσμος χάρηκε. Οι Αλιμιώτες εκτονώθηκαν, τα καταστήματα δούλεψαν περισσότερο.Τα λεφτά πάνε για τη δόξα του Αλίμου και όχι για τη δόξα του Κονδύλη.

Να είστε σίγουροι όλοι ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν θα είναι ανάλογες με αυτές των Χριστουγέννων. Να θυμηθούμε λίγο τι γινόταν παλιότερα όταν μόνο για την Καθαρή Δευτέρα δίναμε 8.000 ευρώ. Τώρα θα έχουμε εκδηλώσεις διάρκειας 17 ημερών.

 Ακολουθεί απόσπασμα από την εισήγηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις:

Η διοργάνωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2016 του δήμου μας προβλέπεται διάρκειας τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημερών, με έναρξη το Σάββατο 27/2/2016. Ενδεικτικά θα γίνουν οι παρακάτω οι παραστάσεις – εκδηλώσεις :

  •  Κλόουν και ξυλοπόδαροι σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας για τη διασκέδαση των παιδιών
  • Παράσταση Καραγκιόζη στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κούν.
  • Διαδρομές με τραινάκι
  • Αναβίωση του εθίμου «Γαϊτανάκι» στις αγορές του Δήμου μας.
  • Κυνήγι θησαυρού
  • Στο κλειστό γήπεδο Αλίμου πάρτι μασκέ.

Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 68.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6471.0005 με τίτλο «Διοργάνωση και εκτέλεση Αποκριάτικων Εκδηλώσεων» του προϋπολογισμού έτους 2016.
ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
1. Τη διενέργεια για την διοργάνωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2016 του δήμου μας 2. Δέσμευση πίστωσης 68.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6471.0005 με τίτλο «Διοργάνωση και εκτέλεση Αποκριάτικων Εκδηλώσεων» του προϋπολογισμού έτους 2016.
Παρακαλούμε το Δ.Σ. για την λήψη σχετικής απόφασης
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση και την αιτιολόγηση του κ.Ορφανού Αθανάσιου ότι θεωρεί υπερβολικό το ποσό για τις ανωτέρω εκδηλώσεις.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία Με δέκα οκτώ (18) ψήφους ΥΠΕΡ, τρεις (3) ΚΑΤΑ (κ.κ. Μπελιά Ελένη, Γιαννούτσου-Αρμάου Αλεξάνδρα & Κλαυδιανός Δημήτριος) και έξι (6) ΛΕΥΚΑ (κ.κ.Ορφανός Αθανάσιος, Πέτσας Ιωάννης, Παπανικολάου Νικόλαος, Κλεώπα-Μπίσμπα Δήμητρα, Καμαρινού Κυριακή & Νικολάου Παναγιώτης)
Εγκρίνει : 1. Τη διενέργεια για την διοργάνωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2016 του δήμου μας 2. Δέσμευση πίστωσης 68.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6471.0005 με τίτλο «Διοργάνωση και εκτέλεση Αποκριάτικων Εκδηλώσεων» του προϋπολογισμού έτους 2016.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.