Βούλα: Έπιασαν τους διαρρήκτες του σπιτιού του Χριστοδουλάκη




Μία από τις πιο βίαιες και επικίνδυνες συμμορίες διαρρηκτών στην Αττική εξάρθρωσε η Αστυνομία με τη σύλληψη τουλάχιστον δέκα Γεωργιανών.

Ανάμεσα στις διαρρήξεις που είχε κάνει η πολυμελής σπείρα ήταν και αυτό στο σπίτι του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη στη Βούλα στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η διάρρηξη είχε γίνει μεταξύ 7 και 11 το βράδυ. Οι δράστες είχαν διαρρήξει την κεντρική είσοδο του διαμερίσματος από όπου αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα του υπουργού.

Σε άλλες περιπτώσεις πάντως, όταν εισέβαλλαν στα σπίτια και έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ενοίκους τα μέλη της συμμορίας δεν δίστασαν να βασανίσουν τα θύματά τους για να αποσπάσουν μετρητά και κοσμήματα.

Οργάνωση στα πρότυπα της σικελιάνικης μαφίας

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον δέκα Γεωργιανοί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός, κλεμμένα κοσμήματα και πολυτελή αυτοκίνητα. Συνολικά στην σπείρα συμμετείχαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Επικεφαλής της είναι ένας συμπατριώτης τους, κάτοικος των βορείων προαστίων, που καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Ο «αρχηγός» μάζευε τα κλοπιμαία και στην συνέχεια έκανε τη μοιρασιά στους δικαιούχους, κρατώντας πάντως ένα μεγάλο μερίδιο για τον εαυτό του, καθώς έκανε πολυτελή ζωή ξοδεύοντας αφειδώς λεφτά για τη διασκέδασή του. Το σπίτι στο οποίο ζούσε είναι υπερπολυτελές και του παρείχε όλες τις ανέσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη συμμορία βρίσκεται πίσω από περίπου 150 ληστείες και διαρρήξεις στην Αττική. Στο στόχαστρό της, μεταξύ άλλων, είχαν μπει πολυτελή σπίτια στα νότια προάστια.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με την οποία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

thetoc.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Σπείρα με διεθνή δράση που ήταν συνδεδεμένη με τη γεωργιανή μαφία στην Τιφλίδα και είχε κάνει περισσότερες από 100 διαρρήξεις σε Νότια και Βόρεια προάστια

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.