Tράπεζα Κύπρου: Πούλησε ξενοδοχειακή μονάδα στη Γλυφάδα




Στην πώληση τριών μη βασικών περιουσιακών της στοιχείων στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 9,6 εκατομμυρίων ευρώ, προέβη η Τράπεζα Κύπρου, υλοποιώντας ένα ακόμη βήμα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της.Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, πρόκειται για δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα και μία στη Γλυφάδα, για τις οποίες έχει ακολουθηθεί ανοικτή διαδικασία πλειοδότησης: «Η διάθεση των τριών αυτών περιουσιακών στοιχείων επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία στην Ελλάδα, με την τιμή πώλησής τους εντός των εκτιμήσεων της Τράπεζας».

Το ιστορικό ξενοδοχείο John’ s στην οδό Πανδώρας και Λαζαράκη 3 στην Γλυφάδα, ανήκε στον όμιλο της Τράπεζας Κύπρου.

Πριν από τρία χρόνια, οι γυάλινες πόρτες του John’s Hotel στην Γλυφάδα κλείδωσαν. Το ξενοδοχείο, το οποίο θεωρείτο τα προηγούμενα έτη «κόσμημα» της Γλυφάδας, σταμάτησε να λειτουργεί.

Αν και αρχικά συνέχισε να είναι γεμάτο τουρίστες το καλοκαίρι, άρχισε να χάνει τους χειμερινούς του πελάτες, τους επαγγελματίες.

Εταιρίες έκλειναν, ξένες επιχειρήσεις εγκατέλειπαν την Ελλάδα, οι αντιπρόσωποι που έρχονταν στην Αθήνα λιγόστευαν. Είχε προηγηθεί και η «μετακόμιση» του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα και μοιραία το John’s, στο οποίο κατέλυαν οι διεθνείς παίκτες της ομάδας μπάσκετ επί εποχής Γκάλη και Γιαννάκη, έχασε την στρατηγική του θέση.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι «μέσω της στρατηγικής αυτής κίνησης, επιτυγχάνει τη μείωση του κινδύνου από την έκθεση της στην Ελλάδα, τη συρρίκνωση του κινδύνου στον ισολογισμό της καθώς επίσης και την απομόχλευση του ισολογισμού της» και προσθέτει ότι «η διαδικασία διάθεσης ακινήτων στην Ελλάδα, συνεχίζεται».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.