Tίμησαν τον Αλιμιώτη επιστήμονα Δρ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινό (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Mε το βραβείο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, για το έργο και την προσφορά του, τιμήθηκε ο Αλιμιώτης  Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός. Ο διακεκριμένος επιστήμονας  κατάγεται από τα Κύθηρα και η βράβευσή του έκανε υπερήφανους τους γείτονες του και συντοπίτες του από τον  Πολιτιστικό Εξωρα’ι’στικό Σύλλογο Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Μυρτιδιώτισσα
ΣΗΜΕΡΑ , ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ,Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ .
ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΟΣ ΜΑΝ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ , ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ , ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ,ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΜΕ Σ’ΕΚΕΙΝΟΝ .
ΧΑΙΡΕΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ‘ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Μ Ε Γ Α Λ Ο Σ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ !
ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ , ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο Μανώλης Καλοκαιρινός γεννήθηκε στις Καρβουνάδες Κυθήρων το 1939. Είναι παντρεμένος με την Πόπη Λουράντου και έχει μία κόρη και ένα γιό γιατρούς. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Κυθήρων και στην συνέχεια έλαβε το πτυχίο της ιατρικής και το διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Α’ χειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΓΚΝΑ) και υπηρέτησε στην ίδια Κλινική επί τριάντα και πλέον χρόνια, ανερχόμενος όλη την ιεραρχία από Επιμελητής Β’ έως Διευθυντής. Στην διάρκεια της θητείας του συμμετείχε ετησίως σε 1200 περίπου χειρουργικές επεμβάσεις όλων των ειδών. Μετεκπαιδεύτηκε στην λαπαροσκοπική χειρουργική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Γ. Γεννηματάς, ο κ. Καλοκαιρινός προσέφερε διδακτικό έργο στο χειρουργείο, εκπαιδεύοντας τους νέους ειδικευόμενους ιατρούς. Συμμετείχε επίσης στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και στην μετεκπαίδευση Ιατρών από πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού και ήταν εποπτεύων διδακτορικών διατριβών.

Ο τιμώμενος ήταν οργανωτής και πρωτεργάτης της Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ και από την ίδρυσή του το 1975 μέχρι το 2009 ήταν μέλος του Δ.Σ., και του Επιστημονικού του Συμβουλίου για αρκετά χρόνια. Παράλληλα ήταν εκπαιδευτής, καθηγητής, των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ σε επιστημονικά θέματα. Συμμετείχε επίσης στην οργάνωση της λειτουργίας των Επειγόντων Εξωτερικών Χειρουργικών Ιατρείων.

Ο κ. Καλοκαιρινός έχει σημαντικό συγγραφικό έργο που περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο 220 ανακοινώσεων και δημοσιευμένων εργασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η συμμετοχή του σε συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και σε επιστημονικές ταινίες.

Ο κ. Καλοκαιρινός είναι μέλος σε 16 Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε ορισμένες από αυτές ιδρυτικό μέλος). Έχει επίσης υπηρετήσει ως πρόεδρος ή ως τακτικό μέλος σε πολλές επιτροπές. Μεταξύ αυτών, Comite Permanent des Medecins European (Πρόεδρος για 3 χρόνια), τακτικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΥ και εκλεγμένο μέλος της 5μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, Επιτροπή αξιολόγησης ιατρών ΙΚΑ, τακτικό μέλος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, τακτικό μέλος Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως Ιατρών ΕΣΥ, Μέλος του ΔΣ ΕΟΦ, Πρόεδρος Επιτροπής Κοστολόγησης Φαρμάκων, Πρόεδρος, για 18 χρόνια, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο τιμώμενος έχει διατελέσει για 3 χρόνια Διοικητής – Πρόεδρος του Α΄ ΠΕΣΥΠ (Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας-Πρόνοιας), έχοντας υπό την Διοίκησή του 18 Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στον κ. Καλοκαιρινό έχει απονεμηθεί Δίπλωμα Χρυσού Μεταλλίου – Diplome de la Medaille D’or. Groupement Latin et Mediteraneen de Medecine du Sport, Τιμητικό Δίπλωμα της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής της 1ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδος το 1996 για την ενεργό συμμετοχή και τη συμβολή του στην επιτυχία της Ολυμπιάδος στην Κώ (αναβίωση του όρκου του Ιπποκράτη). Σε αυτή συμμετείχαν οι επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών των Ιατρικών Συλλόγων των 27 κρατών μελών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Καλοκαιρινός κατέθεσε αίτηση στην Unesco για αναγνώριση του Ασκληπιείου της Κω ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Ο κ. Καλοκαιρινός, ασκώντας την ιατρική πραγματικά ως κοινωνικό λειτούργημα προσφέρει ανιδιοτελώς την φροντίδα του σε κάθε Κυθήριο που καταλαβαίνει ότι έχει την ανάγκη του, είτε άμεσα χειρουργώντας τον είτε έμμεσα συμπαραστεκόμενος στην αρρώστια του ιατρικά και ψυχολογικά. Πέρα όμως από την ιατρική φροντίδα των Κυθηρίων σε ατομικό επίπεδο, ο κ. Καλοκαιρινός προσφέρει εθελοντικώς τις υπηρεσίες του στην μικρή του πατρίδα και σε συλλογικό επίπεδο.

Για μια περίπου εικοσαετία ήταν αντιπρόεδρος και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, ενός κοινωφελούς ιδρύματος με έδρα την Αθήνα που χρηματοδοτεί κοινωφελείς σκοπούς στα Κύθηρα, με πρώτο και κύριο μέλημα του την διαχείριση και οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου Κυθήρων.

Και μετά την συνταξιοδότησή του, ο κ. Καλοκαιρινός είναι πάντα μάχιμος χειρουργός και τούτο γιατί ανήκει σε εκείνους τους τυχερούς που αγαπάει πολύ την δουλειά του και την έχει αναγάγει, θα μπορούσε να πει κανείς, σε ευχάριστη ενασχόληση (χόμπι). Αλλά δεν είναι το μόνο χόμπι που έχει.. Είναι ακόμη άριστος πρεφαδόρος και πολύ καλός κυνηγός. Ακολουθεί μια οικογενειακή παράδοση κυνηγών από τους οποίους κληρονόμησε μάλιστα το παρεπίθετο «βόλιας»- γνωστό σε όλους τους Κυθήριους- από τις εύστοχες βολές που έριχναν στα θηράματά τους.

Η Βράβευση Διακεκριμένων προσωπικοτήτων με καταγωγή από τα Επτάνησα, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. έχει καθιερωθεί ως θεσμός και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, με σκοπό να προβληθούν και να επιβραβευτούν, ισχυρές και αξιόλογες προσωπικότητες που κατάγονται από τα Επτάνησα και έχουν διακριθεί μέσα από την δράση τους σε διάφορους τομείς, όπως την επιστήμη, την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα κ.ά.

Η βραδιά, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, η οποία αφού ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δ.Σ. για το έτος 2016 ανέφερε σημαντικές προσωπικότητες στο πέρασμα των χρόνων, με καταγωγή από τα Επτάνησα, οι οποίες καταξιώθηκαν και διέπρεψαν στην υφήλιο, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής τους και τις επιρροές από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τονίζοντας την αξία της βράβευσης των διακεκριμένων προσωπικοτήτων που βραβεύονται στην 3η τιμητική εκδήλωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση μικρού ποιητικού δρώμενου σε σκηνοθετική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια και την συμμετοχή του Γιώργου Βλάχου και της Κατερίνας Γεωργάκη, με επιλογή από νεανικά μελοποιημένα ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού, όπου χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παρευρισκομένους.

 Η αυλαία της βράβευσης άνοιξε με την Κέρκυρα και την παγκοσμίου φήμης κορυφαία ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος, τον διακεκριμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι, τους Παξούς με τον ποιητή, ζωγράφο και δημοσιογράφο Σπύρο Κατσίμη, τον επίσης καταξιωμένο και πολυτάλαντο ηθοποιό – σκηνοθέτη – σεναριογράφο Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τη Λευκάδα με τον μοναδικό ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη και την κόρη του αείμνηστου ιδρυτή Σπύρου Σκλαβενίτη της αλυσίδας καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Μαρία Σκλαβενίτη, την Κεφαλονιά με τον Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Διδάκτωρα Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών Θάνο Ασκητή και τον Διδάκτωρα Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μίου του Λονδίνου, Σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, την Ιθάκη με τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Παιδαγωγικής Ακαδημίας Γιάννη Καραντζή και τον επιστήμονα γιατρό και Σύμβουλο Διεθνούς Προγραμματισμού και Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης Κων/νο Ροσόλυμο από το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ, τη Ζάκυνθο με την επιτυχημένη επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας Μάυρα Βαγιωνή – Στασινοπούλου της αλυσίδας καταστημάτων Fresh line, τη μητέρα του Δήμου Φλεμοτόμου, καθώς ο Δήμος Φλεμοτόμος ο διακεκριμένος λυρικός καλλιτέχνης, λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί, τα Κύθηρα με τον επιστήμονα γιατρό χειρούργο και Πρόεδρο του Τριφυλλείου Ιδρύματος Μανώλη Καλοκαιρινό και τον καθηγητή Μηνά Κορωναίο Πρόεδρο στο Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σίδνεϊ, Αυστραλία, για να κλείσει με την Φαίη Λύχνου (Υπεύθυνη συντονισμού Φεστιβάλ Παξών) και την βράβευση ενός ανθρώπου που αγάπησε τα Επτάνησα ως τη δεύτερη πατρίδα του και ίδρυσε το Φεστιβάλ Παξών όπου το έτος 2016 συμπληρώνει 30  χρόνια παρουσίας, τον αείμνηστο Άγγλο  John Gough.

Σε όλους τους βραβευμένους, δόθηκε αναμνηστικός ειδικός φάκελος με την προσωπογραφία του καθενός σε γραμματόσημο σφραγισμένο με την  αναμνηστική σφραγίδα της ξεχωριστής αυτής ημέρας, πλακέτα σε μορφή plexi glass με εγκλωβισμένο το προσωπικό γραμματόσημο και πάπυρος για την βράβευσή τους.

Η συγκινητική ατμόσφαιρα πλανόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ η συνύπαρξη προσωπικοτήτων από όλα τα νησιά του Ιονίου έδινε μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην όλη διοργάνωση, ιδιαίτερα τις στιγμές που κατέθεταν τον δικό τους χαιρετισμό από το βήμα.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης, ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης, ο βουλευτής ΝΔ Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας Σπύρος Αρβανίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Νευροεπιστήμονας της διασποράς Γιώργος Παξινός, ο πρών Υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε. Παναγής Μπαρμπάτης, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Δούκας, ο Υπεύθυνος του μουσικού συνόλου ergon ensemble και μαέστρος Αλέξανδρος Μούζας, o Καθηγητής Οικονομίας Νικόλαος Γλυτσός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Μαρία Χριστάκη, η Ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, εκπρόσωποι από το Δήμο Αθηναίων και Πρόεδροι από Ομοσπονδίες άλλων περιοχών της Ελλάδας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Επτανησιακών Σωματείων, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Καλλιτέχνες, μέλη και φίλοι της Ε.Ε.Ε.
Ανδρέας Κονδύλης: Προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!!

Χαιρετισμοί στάλθηκαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα καθώς και από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κο Αλέξανδρο Παρίση.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την για την υποστήριξη της εκδήλωσης, τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουμπλή για την άψογη συνεργασία και παρουσίαση, τον εξαιρετικό Πέτρο Γάλλια  για την σκηνοθετική επιμέλεια του ποιητικού δρώμενου και τους συνεργάτες του, Γιώργο Βλάχο και Κατερίνα Γεωργάκη, την διαφημιστική εταιρία Corfu Press και τον Θωμά Κατσαρό για το δημιουργικό της εκδήλωσης  και την εκτύπωση των προσκλήσεων, τον Ευγένιο Κάντα απο το Foto CORFU στο Χαλάνδρι για την φωτογραφική κάλυψη, τον Νίκο Γλυτσό για την τεχνική υποστήριξη, την μικρή Κατερίνα – Τερψιχόρη Νικολάου για την βοήθεια στα αναμνηστικά δώρα και τους Γιάννη Βαλυράκη και Γεωργία Μίαρη για τη μετάφραση των διαλόγων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.