Πως ψήφισαν οι νεοδημοκράτες στα νότια προάστια




Στο Λεκανοπέδιο και την Κεντρική Μακεδονία εστιάζουν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα επιτελεία των μονομάχων αναλύουν τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. την πρώτη Κυριακή και δημοσιεύει σήμερα ο «Ε.Τ.» και το ερώτημα εστιάζεται στην εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στο «στρατόπεδο» του κ. Μεϊμαράκη επικρατεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα και όπως αναφέρουν συνεργάτες του τέως προέδρου της Ν.Δ. αναμένεται ευρεία στήριξή του από βουλευτές που είχαν ταχθεί υπέρ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Αντίστοιχη είναι όμως η εικόνα στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, όπου συνεργάτες του σημειώνουν ότι το άθροισμα των ποσοστών που έλαβαν οι τρεις υποψήφιοι (Μητσοτάκης-Γεωργιάδης-Τζιτζικώστας) στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι 60-40 υπέρ του κ. Μητσοτάκη.
Από την ανάλυση των ποσοστών ανά νομό και ανά δήμο προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήρθε πρώτος στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.

Ο κ. Μητσοτάκης έκοψε πρώτος το νήμα στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Αλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη.

Ο κ. Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστά από 18% έως 20% σε δήμους όπως η Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, οι Αγιοι Ανάργυροι, ο Αλιμος, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, το Ηράκλειο, η Φιλαδέλφεια, τα Βριλήσσια, η Λυκόβρυση, το Π. Φάληρο, ενώ στην Α’ Αθηνών πήρε ποσοστό 15%. Από τα υψηλότερα ποσοστά έλαβε στο Αμύνταιο Φλώρινας με 23,8%, στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με 23,8%, στην Πύλο με 24,4%.

Ο κ. Τζιτζικώστας «χτύπησε» 56,5% στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 47,2% στο Δήμο Παύλου Μελά, 67% στο Δήμο Βόλβης, 31,9% στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 41,7% στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ – e-typos.gr

Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τα τελικά αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα, στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.