Πένθος πάλι στο βόλεϊ, «έφυγε» ο Παπαθανασίου – Ήταν προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών της Θέτιδας Βούλας




Στο πένθος βυθίστηκε και πάλι το ελληνικό βόλεϊ. Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών της Θέτιδας Βούλας Χρήστος Παπαθανασίου «έφυγε» από τη ζωή στα 45 του χρόνια καθώς η καρδιά του δεν άντεξε στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο στο φινάλε του αγώνα της ομάδας του με τον Ηλυσιακό για την Α2 γυναικών το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Παπαθανασίου ήταν συμπαίκτης του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά τον οποίο πήγε να… συναντήσει.

Ήταν μαζί στην Εθνική εφήβων που έγραψε ιστορία τη δεκατία του ΄80 ενώ υπήρξαν και συμπαίκτες στο μπιτς βόλεϊ στα πρώτα οργανωμένα τουρνουά του αθλήματος στην Ελλάδα.

Φωτογραφία ντοκουμέντο του Χρήστου Παπαθασνασίου (αριστερά) με το Νίκο Σαμαρά (δεξιά) και τον Γιώργο Σπανό στο μέσον

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1970 στη Λάρισα και αγωνίστηκε πασαδόρος με συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες εφήβων και ανδρών.

Ξεκίνησε στον Πανερυθραϊκό το 1984 σε ηλικία 14 ετών. Αγωνίστηκε στον Ιωνικό Ν.Φ. (1998-99) και στα Ναυπηγεία (1991-92), ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Κτησιφώντα Παιανίας (1990-91 και 1991-96) που μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄90.

Αγωνίστηκε ακόμα στον ΠΑΟΚ την σεζόν 1996-97 με συμπαίκτη τον σημερινό προπονητή του δικεφάλου Γιάννη Καλμαζίδη και στον Ιωνικό Νικαίας την διετία 1998-00.

Ήταν παντρεμένος με την βολεϊμπολίστρια Νατάσσα Πλατανιώτη με την οποία είχαν δύο παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι 10 ετών (δίδυμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Μόλις τελείωσε ο αγώνας της ομάδας του με τον Ηλυσιακό έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και άμεσα έφτασε ασθενοφόρο όπου έγινε χρήση απινιδωτή για να επαναφέρουν τους σφυγμούς του.

Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο αλλά εκεί η καρδιά του δεν άντεξε. Σοκαρισμένοι είναι οι παράγοντες του συλλόγου, αθλήτριες, συγγενείς και φίλοι του. Το δράμα κορυφώνεται τούτες τις ώρες καθώς φτάνουν στο νοσοκομείο οι συγγενείς του και σύζυγος του Νατάσσα…

Δυστυχώς η μοίρα συνεχίζει να παίζει σκληρά παιχνίδια με τους ανθρώπους του βόλεϊ. Η περίπτωση του Παπαθασίου είναι ίδια με την περίπτωση του Γιώργου Περσιανλή που πέθανε την ώρα που κοουτσάριζε τη γυναικεία ομάδα του Άρη στις 10 Νοεμβρίου 2013 στο κλειστό του Χαριλάου. Πρωτοχρονιά του 2006 είχε «φύγει» ο πρώην προπονητής του Χρήστος Παπαδόπουλος, στις 4 Ιανουαρίου 2013 ακολούθησε ο Νίκος Σαμαράς και λίγες ημέρες αργότερα ο Γιώργος Κατσαμούρης…

Του: Κώστα Ασημακόπουλου – sentragoal.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.