“Με ανθρωπιά για τους μετανάστες αλλά και ασφάλεια για τους δημότες μας” (VIDEO)




Δικαίωση αποτελεί για τους τρεις δημάρχους των όμορων Δήμων, με το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, η συμφωνία που επετεύχθη με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τη φιλοξενία μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων απετράπη το άνοιγμα των τολ της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία προόριζε το Υπουργείο ως εγκαταστάσεις φιλοξενίας χιλιάδων μεταναστών.

Μετά από τις ενστάσεις των δημάρχων  έγινε κατανοητό από τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα πως αυτή η λύση που προωθούσε η κυβέρνηση θα είχε αρνητικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Έγινε αποδεκτό και από τις δύο πλευρές να εξακολουθήσει η λειτουργία της εγκατάστασης του χόκεϋ ως κέντρου φιλοξενίας, που λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο που το άνοιξε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πολύ σημαντικό πάντως είναι το γεγονός πως, η λειτουργία του κέντρου έχει ημερομηνία λήξης την 31η Μαρτίου του 2016, αφού υπάρχουν δεσμεύσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή του.

Ικανοποιημένος και πλήρως δικαιωμένος ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος γιατί μετέφερα στον κ. Υπουργό την εντολή των δημοτών μου. Πρωταρχικό μου μέλημα υπήρξε η προστασία της δημόσιας ασφάλειας και υγείας των κατοίκων μας.

Τυχόν εγκατάσταση των μεταναστών στα τολ της Πολεμικής Αεροπορίας θα ήταν απάνθρωπο και για τους ίδιους τους μετανάστες  αφού ήταν εγκαταλελειμμένα πολλά χρόνια, γεμάτα αρουραίους και σκουπίδια και δεν πληρούσαν κανέναν κανόνα ασφαλούς διαβίωσης. Εντελώς δε απαράδεκτο να μεταφέρεται η εγκατάσταση αυτή μέσα στον ιστό της πόλης και δίπλα από τα σπίτια των κατοίκων μας.

Μέχρι 31 Μαρτίου θα συνεχίσει να λειτουργεί το χόκεϋ ως κέντρο φιλοξενίας. Εμείς σαν Δήμος κάναμε το καθήκον μας. Σειρά έχουν τώρα και άλλες δημοτικές αρχές να επιδείξουν ανθρωπιά και ευαισθησία”.

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

O Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο κατέληξαν σήμερα σε κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στην πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϋ στο Ελληνικό και συγχρόνως διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν στη συνέχεια.

Η προσωρινή αυτή συνέχιση της χρησιμοποίησης του άνω χώρου για διάστημα ακόμα 3 μηνών θα τελεί υπό τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπό την συνεργασία των Δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής.

Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή της“Ελληνικό Α.Ε”  και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεών τους για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.