Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με μονοδρομήσεις στη Γλυφάδα – σε ποιους δρόμους μπήκαν απαγορευτικά
Ολοκληρώθηκε, με την τοποθέτηση της απαραίτητης οδικής σήμανσης, η πρώτη φάση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο Δήμο Γλυφάδας, με σκοπό την καλύτερη και πιο λειτουργική εξυπηρέτηση των οδηγών στο οδικό δίκτυο της πόλης, αλλά και την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την πρόταση της μελέτης «Κυκλοφοριακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Γλυφάδας», πραγματοποιήθηκαν οι εξής αλλαγές:

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

•Κυνουρίας, το τμήμα της οδού μεταξύ Όλγας και Μυστρά αμφιδρομήθηκε, προκειμένου να δημιουργηθεί σε συνδυασμό με την Όλγας και το ζεύγος μονοδρόμων Μυστρά και Ιθάκης μια αμφίδρομη ροή σύνδεσης της Γούναρη με τη Γ. Γεννηματά.

•Ιωαννίνων, στο τμήμα της οδού μεταξύ Ανθέων και Τρικόρφων αντεστράφη η μονοδρόμηση και λειτουργεί από Ανθέων προς Τρικόρφων σε συνδυασμό με Ναυπάκτου. Στο τμήμα της οδού μεταξύ Τρικόρφων και Ανθέων αντεστράφη η μονοδρόμηση και λειτουργεί από Τρικόρφων προς Ανθέων, έτσι ώστε με την αλλαγή αυτή οι δύο αυτές οδοί (Ιωαννίνων και Ναυπάκτου) να λειτουργούν ως ζεύγος, και να αποτραπεί η διαμπερής κυκλοφορία μέσω της οδού Ιωαννίνων, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα καθώς η οδός Ιωαννίνων αποτελεί φυσική συνέχεια της Ι. Δραγούμη από την περιοχή Καφεπωλών.

•Παμβώτιδος, στο τμήμα της οδού μεταξύ Γ. Γεννηματά και Κων. Αθανάτου αντεστράφη η μονοδρόμηση και λειτουργεί από Γ. Γεννηματά προς Κων. Αθανάτου, προκειμένου να μειωθούν οι περιπορείες των κατοίκων της περιοχής.

• Κριμαίας, στο τμήμα της οδού μεταξύ Ελ. Ανθρώπου και Ήβης αντεστράφη η μονοδρόμηση ώστε να λειτουργεί από Ελ. Ανθρώπου προς Ήβης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αριστερόστροφος βρόγχος γύρω από το χώρο των γηπέδων και της παιδικής χαράς.

• Ι. Δραγούμη, το τμήμα της οδού μεταξύ της Γεννηματά και Εμ. Κοντού αμφιδρομήθηκε, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς το σχολικό συγκρότημα (Δημοτικό & Γυμνάσιο) που βρίσκεται μεταξύ Αγ. Νεκταρίου και Ίωνος Δραγούμη.

• Μεγ. Σπηλαίου, το τμήμα της οδού μεταξύ Αγ. Νεκταρίου και Ι. Δραγούμη μονοδρομήθηκε με κατεύθυνση προς Ι. Δραγούμη σε συνδυασμό με Ι. Δραγούμη, το τμήμα της οδού μεταξύ Μ. Σπηλαίου μέχρι Γεννηματά μονοδρομήθηκε με κατεύθυνση προς Γεννηματά, έτσι ώστε με τις επεμβάσεις αυτές (Μεγ. Σπηλαίου και Ι. Δραγούμη) να βελτιωθούν οι συνθήκες κίνησης από και προς τα σχολεία όπου κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών επικρατεί κυκλοφοριακή αναρχία και συνθήκες πρόκλησης ατυχημάτων σε μαθητές.

• Προφ. Ηλία, υλοποιήθηκε η μονοδρόμηση στο τμήμα της οδού από Νάξου προς Γούναρη, για λόγους οδικής ασφάλειας στο σύστημα των συμπλεκούμενων οδών Νάξου, Αιγαίου, Λασιθίου και Προφ. Ηλία. Η υλοποίηση της μονοδρόμησης θα λειτουργεί και ως ζεύγος με την εφαρμοσθείσα μονοδρόμηση της οδού Βενεζουέλας. Η μονοδρόμηση της οδού Αιγαίου που έχει υλοποιηθεί μειώνει σημαντικά τις συγκρουόμενες κινήσεις στο σύστημα αυτό, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ορατότητας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X