Εμπλοκή στην επένδυση του Ελληνικού;




Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Κontra news, η σύλληψη του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, πιθανότατα θα έχει επιπτώσεις και στις ελληνικές επιχειρήσεις στις οποίες είχε επενδύσει. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Κινέζος κροίσος ξέπλενε δισεκατομμύρια και στην Αθήνα.

“Δεν αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή σε κάποιες ιδιωτικοποιήσεις στην περίπτωση κατά την οποία διενεργηθεί έλεγχος κεφαλαίων με δεδομένο ότι οι κινεζικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει το σύνολο των ποσών που διακινούσε ο Γκούο Γκουανγκτσένγκ ως βρώμικο χρήμα που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες. Στην κατεύθυνση αυτή οι Κινέζοι αναμένεται να ζητήσουν και την ποινική δίωξη των Ελλήνων επιχειρηματιών που λειτουργούσαν ως πλυντήρια του Κινέζου μεγιστάνα προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη από τις βρόμικες συναλλαγές.

Πάντως την εξέλιξη παρακολουθούν από κοντά οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την πάταξη της διαφθοράς.

Οι συμμετοχές του Κινέζου…”Μπάφετ”δεν περιορίζεται μόνο σε εταιρίες αλλά και σε σχήματα που διεκδικούν ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ.”

Η εταιρεία του, Fosun Group, συνεργάζονταν με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo και σχεδίαζε να αγοράσει το Hilton

Τουρισμός, real estate, λιανεμπόριο αλλά και αποκρατικοποιήσεις είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που έχει βολιδοσκοπήσει ο κινεζικός κολοσσός στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα συνασπισθεί για τον σκοπό αυτό με μεγάλα εγχώρια ονόματα, όπως το FF Group του ομίλου Κουτσολιούτσου και η Lamda Development του ομίλου Λάτση, ενώ παλιότερα είχε συνδέσει το όνομά του και με τον ΟΠΑΠ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

“Χειροπέδες” στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο που ήθελε να αγοράσει τη μισή Ελλάδα!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.