Εκπαιδευτική επίσκεψη στον δημοτικό λαχανόκηπο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Οι μαθητές της Β΄και της Δ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Aγίου Δημητρίου, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Λαχανόκηπο. Είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να ξεναγηθούν και να μάθουν πώς μεγαλώνουν τα λαχανικά που τρώνε, αλλά και να παίξουν παιχνίδια όπως το “βρες ποιο αρωματικό είναι, μυρίζοντάς το”!

Ακόμη, μίλησαν με τους καλλιεργητές, οι οποίοι τους άφησαν να φυτέψουν, είδαν “περίεργα” λαχανικά, όπως άσπρες μελιτζάνες και μοβ κουνουπίδια, ξεκουράστηκαν στο ξύλινο κιόσκι και έφυγαν γεμάτα εικόνες!
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τα ίδια τα παιδιά συμφώνησαν και μαζί με τους δασκάλους τους θα δημιουργήσουν τον δικό τους χειμερινό λαχανόκηπο στο σχολείο

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παρουσιάσεις στο 6ο Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο του project “Τοπική Ιστορία” που πραγματοποιείται από τμήμα της Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου του Δήμου μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γκόγκογλου, προσκλήθηκε η Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Αικατερίνη Ασημακοπούλου, να ενημερώσει για το Ρέμα της Πικροδάφνης και το σχολικό συγκρότημα του Τάκη Ζενέτου (“Στρογγυλό”). 

Πραγματοποιήθηκαν δύο παρουσιάσεις για τα παραπάνω θέματα, δόθηκε υλικό στις ομάδες των μαθητών, προτάθηκαν δράσεις σχετικά με το θέμα και θα συνεχιστεί η συνεργασία με σκοπό την τελική παρουσίαση του project στη σχολική κοινότητα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.