Ασκληπιείο Βούλας: Κίνδυνος κατάρρευσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού




Σήμα κινδύνου για ενδεχόμενη κατάρρευση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ασκληπιείου Βούλας, λόγω έλλειψης προσωπικού και συνεχών βλαβών των μηχανημάτων της μονάδας εκπέμπει ο διευθυντής της Μονάδας Χάρης Ζαχαρογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω βλαβών των μηχανημάτων αποδιοργανώνεται το πρόγραμμα των αιμοκαθάρσεων στην μονάδα λόγω καθυστερήσεων, γεγονός που οδήγησε ασθενείς να αλλάξουν μονάδα θεραπείας. Ο κ. Ζαχαρόγιαννης μάλιστα αμφισβητεί έγγραφο τη τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο μετά από έλεγχο της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ετοιμότητα και λειτουργικότητα όλων των μηχανημάτων. Η τεχνική υπηρεσία αναφέρει πάντως ότι τα μηχανήματα είναι παλιά, και δεν υποστηρίζονται πλέον με προληπτική συντήρηση από συμβόλαια με εταιρείες.

Σημειώνεται ότι στη ΜΤΝ υπάρχουν 15 μηχανήματα κατασκευής, που χρονολογούνται από το 2000, εκ των οποίων τα 12 είναι για τους μόνιμους ασθενείς, ένα είναι εφεδρικό, ένα είναι για την ηπατίτιδα Β και ένα για τους έκτακτους περιφερόμενους ασθενείς, ενώ υπάρχουν ακόμα έξι, ηλικίας 18 ετών.

Οπως αναφέρει η προϊσταμένη του τμήματος Αδαμαντία Κοντζαμάνη σε έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ έκαναν αιμοκάθαρση 12 ασθενείς, το ένα μηχάνημα έχανε συχνά πυκνά την οθόνη έλεγχου, με συνέπεια ο ασθενής αλλά και οι τρεις νεφρολόγοι του τμήματος να τρομοκρατούνται, καθώς δεν γνώριζαν εάν θα επαναφέρουν την οθόνη και εάν θα επανέλθουν οι προγραμματισμένες ρυθμίσεις.

Σε άλλο μηχάνημα έτρεχε νερό από τη βάση και, παρότι επισκευάστηκε, ο τεχνικός είπε στο προσωπικό ότι δεν αποκλείεται να ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει 13 αιτήσεις επισκευών των μηχανημάτων, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι προτείνουν να αντικατασταθούν τα μηχανήματα μέσω του ΕΣΠΑ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.