AO Bουλιαγμένης: Η ανακοίνωση του δήμου για τον πολύπαθο σύλλογο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Χθες, (29 Δεκεμβρίου) αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ανοιχτή επιστολή» υπογεγραμμένη από το «Δ.Σ. του ΑΟ Βουλιαγμένης» με τον προκλητικό – λαϊκίστικο τίτλο, «Μαύρα Χριστούγεννα για τους προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΑΟ Βουλιαγμένης». Η ανοιχτή επιστολή κατηγορεί, ψευδώς, το Δήμαρχο με την ιδιότητα του Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, (ΟΑΠΠΑ) καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γιάννη Αγαλιώτη, ότι έκλεισαν τα γραφεία του ομίλου και απαγορεύουν την είσοδο στη νόμιμα εκλεγμένη νέα διοίκησή του, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ο σύλλογος, να μην γίνονται εισπράξεις, ούτε και πληρωμές του ομίλου.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τις δεκάδες οικογένειες που αθλούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, μέσω κάποιου συλλόγου ή ανεξάρτητα, αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας, τι ακριβώς συμβαίνει στο αθλητικό κέντρο Βουλιαγμένης.

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης, γενική συνέλευση του Α.Ο. Βουλιαγμένης, όπου μέσα σε μια επεισοδιακή συνέλευση, πραγματοποιήθηκαν εκλογές του ομίλου. Την επόμενη ημέρα, η φερόμενη ως νέα διοίκηση, αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια από τον ΟΑΠΠΑ, αντικατέστησε τις κλειδαριές του γηπέδου. (Σημειώνουμε εδώ ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΑΠΠΑ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί και με τα έξοδα λειτουργίας, συντήρησής και ανακατασκευής τους).

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, με εντολή του Προέδρου του ΟΑΠΠΑ και Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, αντικαταστάθηκαν εκ νέου οι κλειδαριές των εγκαταστάσεων  από τον ΟΑΠΠΑ και δόθηκε κλειδί στον μισθωτή του κυλικείου (ως τον μοναδικό άνθρωπο που έχει επίσημη σύμβαση με τον ΟΑΠΠΑ) με ρητές εντολές, να φροντίσει να διεξάγεται όλη η αθλητική δραστηριότητα στα γήπεδα ομαλά και χωρίς καμία απολύτως διακοπή. Σε ότι αφορά τα γραφεία των εγκαταστάσεων (και όχι του Ομίλου), δόθηκαν οδηγίες στον μισθωτή του κυλικείου να ανοίγουν και να κλείνουν παρουσία του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ομίλου αλλά και η διαφύλαξη του περιεχομένου του γραφείου.

Ακολούθησε σειρά από ψευδείς καταγγελίες και διαμαρτυρίες των μελών της φερόμενης ως νέας διοίκησης, με αποκορύφωμα την προκλητική, προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου που μπορεί κανείς να δει στα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. (http://www.vvv.gov.gr/ webtv) . Τέλος, πριν την έκδοση του χθεσινού εγγράφου, η φερόμενη ως διοίκηση του Α.Ο. Βουλιαγμένης απέστειλε και εξώδικο στο Δήμο ζητώντας από το Δήμαρχο να παραδώσει τα κλειδιά των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΠΠΑ, στους εκπροσώπους του μέχρι σήμερα αγνώστου Δ.Σ. του Ομίλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες μας ότι:

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΑΠΠΑ, δηλαδή στο Δήμο, ο οποίος βάσει του κανονισμού λειτουργίας του, παραχωρεί τη χρήση τους στα αθλητικά σωματεία της πόλης που λειτουργούν νόμιμα.

Βάσει του άρθρου 19 του κανονισμού λειτουργίας του ΟΑΠΠΑ, ο οποίος είναι πλήρως συμμορφωμένος στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου Δημοτικών και Κοινοτικών χώρων άθλησης (ΦΕΚ 1362 / 18/10/2001 τεύχος Β’), «επιτρέπεται η παραχώρηση έναντι αντιτίμου γραφείων και αποθηκών που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων φορέων. Για την παραχώρηση υπογράφεται σχετική σύμβαση». Τέτοια σύμβαση μεταξύ του ΟΑΠΠΑ και των ενδιαφερομένων δεν υφίσταται σήμερα.

Βάσει του άρθρου 11 του ίδιου κανονισμού, κάθε σωματείο πρέπει να υποβάλει εγκαίρως στον ΟΑΠΠΑ κάθε αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή προκύπτει από το πρακτικό εκλογής, (εφ’ όσων οι αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ προέκυψαν από εκλογές) το οποίο επικυρώνεται από το αρμόδιο πρωτοδικείο. Ο ΟΑΠΠΑ δεν έχει λάβει γνώση της σύνθεσης του φερόμενου ως νέου Δ.Σ  ούτε έχει λάβει πιστοποιητικού του Πρωτοδικείου Αθηνών περί προσβολής ή μη του κύρους των αρχαιρεσιών.

Όσα αναφέρει ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΠΠΑ, τα γνωρίζει η φερόμενη ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου, κα Μαρία Σίνα, αφού με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ αλλά και της Δημοτικής Συμβούλου, τον έχει ψηφίσει ήδη δύο φορές.

Καλούμε λοιπόν τους συντάκτες του κατάπτυστου κειμένου που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο να βάλουν τέλος στον κατήφορο στον οποίο έχουν παρασυρθεί τις τελευταίες μέρες. Τους καλούμε επίσης να αφοσιωθούν στον αποκλειστικό στόχο που πρέπει να έχουν, που είναι ο αθλητισμός. Θεωρούμε απαράδεκτο στο όνομα του αθλητισμού, και με την αυθαίρετη επίκληση σε περίπου 300 νεαρούς αθλητές, που αθλούνται στο συγκεκριμένο όμιλο, να γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια λίγων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές τους σκοπιμότητες και φιλοδοξίες.

Η διοίκηση του Δήμου και του ΟΑΠΠΑ παραμένει προσηλωμένη αποκλειστικά στην ανάδειξη του υγιούς αθλητισμού για όλους τους συμπολίτες μας, προσφέροντας άρτιες υποδομές και δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά ζητήματα των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

.Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

H ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.