Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο μετρό δια χειρός των μαθητών του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου (EIΚΟΝΕΣ)


Έγιναν, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, τα εγκαίνια της πρώτης Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του μετρό, στο σταθμό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, προϊόν συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Δημητρίου με τις «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Μέσα από αυτή τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους δημότες, στους κατοίκους και στους επισκέπτες του σταθμού να προσεγγίσουν την έννοια της παραδοσιακής δημόσιας βιβλιοθήκης, χωρίς διαδικασίες και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Θα παραμένει ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού και όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Η βασική προσφορά βιβλίων θα έχει να κάνει με την ανταπόκριση των επισκεπτών και την προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η συλλογή των βιβλίων, θα αναδιαμορφώνεται καθημερινά, αφού η προϋπόθεση που θα διέπει αυτή τη σχέση είναι η καταρχήν αποδοχή του κάθε προσφερόμενου βιβλίου. Η τακτοποίηση και ταξινόμηση των βιβλίων θα γίνεται τακτικά από τον Βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Βιβλίο-Βιβλίο, χέρι–χέρι και σταθμό-σταθμό ταξιδεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο και ο τρόπος είναι απλός  “take one leave one – πάρε ένα δώσε ένα”

Στην αισθητική και λειτουργική αρτιότητα της βιβλιοθήκης συνέβαλε και ο καινοτόμος σχεδιασμός που έγινε από τους τελειόφοιτους μαθητές του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων” του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου.

Σχεδιασμός – Επιμέλεια:

Αραμπατζή Χριστίνα

Βαρβαρή Μαρίνα

Ζυγούρη Σοφία

Τσομπανούδης Αναστάσιος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X