Άγιος Δημήτριος: Διαβούλευση…και άλλα ηχηρά παρόμοια




Σε πρόσφατη συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης “Μετέχω” κ. Βασίλης Κουτσοβασίλης στην τοποθέτησή του  αναφέρθηκε στη μη ύπαρξη πρόβλεψης δημιουργίας θερινού κινηματογράφου. Εξέφρασε μάλιστα την απορία πώς ένα αίτημα που έχει συγκεντρώσει πάνω από χίλιες διακοσίων περίπου υπογραφές πολιτών, άφησε αδιάφορη τη Δημοτική Αρχή. Είναι σαφές, τόνισε ο κ. Κουτσοβασίλης, ότι ένα τέτοιο αίτημα που συναντά την έμπρακτη επιθυμία τόσο μεγάλου αριθμού Δημοτών και όχι μόνο, θα έπρεπε λογικά να απασχολεί και να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου. Τόνισε δε πολύ εύστοχα ότι για το τεχνικό πρόγραμμα έγιναν , ως  όφειλαν, αρκετές “διαβουλεύσεις” παρουσία όμως ελαχίστων Δημοτών, φορέων και ενδιαφερομένων,  το ζωντανό και διαχρονικό αίτημα του θερινού σινεμά με εκφρασμένη και καταγεγραμμένη  επιθυμία τόσο μεγάρου αριθμού πολιτών, παρέμεινε στα αζήτητα.

Εικάζουμε ότι η Δήμαρχος κ. Ανδρούτσου, προσπάθησε τεχνηέντως ν’ αποφύγει το σκόπελο και την απάντηση στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Κουτσοβασίλη μεταθέτοντας την στον Αντιδήμαρχος κ. Καραχάλιο. Κατά τη γνωστή τακτική που διακρίνει όσους δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα, ο συμπαθής Αντιδήμαρχος τοποθετήθηκε με δημιουργική ασάφεια λέγοντας κάτι περί επιθυμίας της Δημ. Αρχής μεν, έλλειψης μελετών δε , κάτι περί “ότι παρ’ όλα αυτά θα το παλέψουμε” κλπ κλπ. αφήνοντας ουσιαστικά αναπάντητη την τοποθέτηση του Δημ Συμβούλου κ. Κουτσοβασίλη.

Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα. Θέλει πραγματικά η Δημοτική Αρχή το θερινό σινεμά; Αν είναι ευαισθητοποιημένη, όπως διατείνεται ελαφρά τη καρδία, γιατί δεν το αποδεικνύει με πράξεις; Γιατί εδώ και δύο περίπου χρόνια αφήνει και “σέρνεται” ένα αίτημα που συναντά πολύ μεγάλη αποδοχή;

Μάντεις κακών δε θα γίνουμε, αλλά σ’ αυτόν τον τόπο με κάποιο τρόπο, όλοι γνωριζόμαστε. Το θερινό σινεμά θα έχει την τύχη της Πλατείας Παναγούλη, που παρά την ύπαρξη μελετών ακυρώθηκε η ανάπλαση , της αλλαγής του χλοοτάπητα του Δημ. Σταδίου που τρία χρόνια τώρα δεν έχει αντικατασταθεί ένα τετραγωνικό χιλιοστό, της ανάκλησης αγοράς κοινοχρήστων χώρων, της Αναμόρφωσης του παρωχημένου πια Δημ. θεάτρου, όπου οι μελέτες πάνε κι έρχονται,του βοτανικού κήπου  και δε μιλάμε φυσικά για τα 4-5 “μεγάλα” έργα (εφαρμογή μελέτης της Λ. Αγ. Δημητρίου κλπ) που ανέλαβε η Περιφέρεια με άγνωστο φυσικά ορίζοντα υλοποίησης , Ασύρματος, Πικροδάφνη, Νεκροταφεία …αλλά και των προτάσεων μας περί αξιοποίησης του Α’ Δημοτικού και μετατροπή του σε μουσείο Δημ. Σχολείου και χώρου πολιτισμού με παράλληλη ανάπλαση της περιοχής, Μουσείου Ζενέτου στο   στρογγυλό και δημιουργίας Αρχιτεκτονικής Μπιενάλε… Απογοήτευση και διάψευση προσδοκιών.

Ανήμπορη κι αναποτελεσματική η Δημοτική μας Αρχή, κωφεύει και πορεύεται  χωρίς όραμα και φαντασία. με τη γνωστή ρουτινιάρικη διαχειριστική αντίληψη, με διαβουλεύσεις μεταξύ ημών και υμών μέχρι εξαντλήσεως των όποιων αποθεμάτων της.

ΥΓ. Ας μην σπεύσουν να μας απαντήσουν περί προσπαθειών που έγιναν φέτος. Η ύπαρξη κάποιων χώρων θερινών προβολών που δημιουργήθηκαν παλιότερα (Στέκι) και εξακολουθούν να δημιουργούνται είτε από συλλογικές εθελοντικές  προσπάθειες και πρωτοβουλίες πολιτών (Ασύρματος), είτε ακόμα και από φορείς του Δήμου (σινέ Πανόραμα), χάρις στην αυτοθυσία και το μεράκι μερικών ανθρώπων, δεν συνιστούν φυσικά Δημοτικό θερινό σινεμά!

άλλο το θερινό σινεμά…άλλο οι θερινές προβολές

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.