Προσεχώς Ταχυδρομικό Πρακτορείο στη Βουλιαγμένη




Τους κατοίκους της Βουλιαγμένης φιλοδοξεί να εξυπηρετεί Ταχυδρομικό Πρακτορείο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει προσεχώς σε δημοτικό κτίριο. 

Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία του συνεδρίαση (29 Οκτωβρίου), θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό έναντι μηνιαίου τιμήματος 150 ευρώ ο χώρος του πρώην κοινωνικού ιατρείου δίπλα από το Δημαρχείο Βουλιαγμένης, που έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4178/2013.

Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία αποτελούν ένα συμπληρωματικό δίκτυο για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, τα οποία λειτουργούν όχι από υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, αλλά από συμβεβλημένους επαγγελματίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ΕΛΤΑ έχουν συμβληθεί με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση “3ος Τομέας Αθήνας”, που όπως φαίνεται από τη Διαύγεια, έχει αναλάβει συνολικά 35 καταστήματα ΕΛΤΑ στην Αττική. Το Ταχυδρομικό Πρακτορείο θα λειτουργεί με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και θα εκτελεί όλες τις ταχυδρομικές εργασίες.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης είχε μείνει χωρίς Ταχυδρομείο από τον Δεκέμβριο του 2013, και έκτοτε οι κάτοικοι της πόλης εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο της Βούλας.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε αντιρρήσεις για την απόφαση ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος. Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, υποστηρίζοντας ότι μεταχειρίζεται μεν τον μανδύα της κοινωνικής οικονομίας, όμως δεν συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας.

[Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 14 Νοεμβρίου 2015]

ΠΗΓΗ: 3vita.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.