Νέος διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου
Τα καταφύγια σε Υδρα, Πόρο και Νέα Επίδαυρο εξαιρούνται από τον διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου που ετοιμάζεται να επαναπροκηρύξει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Μάλιστα εντός του Δεκεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία για την επιλογή νέου συμβούλου.

Ο πρώτος διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας ήταν άγονος παρά το ζωηρότατο ενδιαφέρον από 11 ισχυρούς ομίλους, που είχε εκδηλωθεί πριν από δυόμισι χρόνια. Η φορολογική μεταχείριση των τουριστικών σκαφών με ξένη σημαία, οι εκκρεμότητες σε σειρά θεμάτων (όπως το ποιος πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, το ΤΑΙΠΕΔ ή ο παραχωρησιούχος) και η αδυναμία έξωσης σημερινών χρηστών της μαρίνας Αλίμου είναι μερικοί από τους λόγους του ναυαγίου. Εξίσου αρνητικά λειτούργησαν και οι τοπικές αντιδράσεις στον Σαρωνικό, ώστε να μην παραχωρηθούν τα καταφύγια «στους Τούρκους».

Η τουρκική Dogus (που πρόσφατα εξαγόρασε το κτίριο που στέγαζε την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα) ήταν ένας από τους 11 υποψηφίους, σε συνεργασία με τη Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,23% του ομίλου Λάτση. Οι δύο όμιλοι ελέγχουν από κοινού την εταιρεία που διαχειρίζεται τη γειτονική μαρίνα Φλοίσβου και αναμένεται να είναι υποψήφιοι και στον νέο διαγωνισμό. Ο κινεζικός όμιλος Fosun, στρατηγικός συνεργάτης της Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου, θέλει να εμπλακεί περαιτέρω στην ελληνική τουριστική αγορά.

Ως πιθανός υποψήφιος φέρεται και ο όμιλος της J&P ΑΒΑΞ, ο οποίος διαχειρίζεται ήδη (με σύμβαση παραχώρησης) τη μαρίνα Αθηνών στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Πιθανώς θα επιδιώξει να διευρύνει την παρουσία του στην τουριστική αγορά της Αττικής (ήδη η οικογένεια Ιωάννου ελέγχει σειρά ξενοδοχείων στην Αθήνα και συνεπώς μπορεί να πετύχει σημαντικές συνέργειες). Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει και ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ καθώς και μερικοί από τους υποψηφίους στον πρώτο διαγωνισμό.

Τον Ιούλιο του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει πως 11 ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα περνούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τη μαρίνα Αλίμου και τα τουριστικά καταφύγια του Σαρωνικού. Εκτός από το σχήμα της Dogus με τη Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,23%, είχαν ενδιαφερθεί οι Κάσος Α.Ε., Azimut – Benetti SpA, Global Liman Isltemeleri A.S., ΑΤΕΣΕ ΑΕ, J&P Αβαξ, Majestic Marine Engineering LLC FZE, Πόρτο Καρράς ΑΕ, Envitec ΑΕ, Archirodon Group NV – Α1 Yacht Trading Consortium ΑΕ – Στήριξις Τεχνική ΑΕ, και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Cosmos Yachting ΑΕ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr – Φώτης Κόλλιας

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.