“Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού είναι αναγκαία προϋπόθεση”




Η δημοτική κίνηση ΜΕΤΕΧΩ, μετά τις  τελευταίες εξελίξεις για το Ελληνικό , εκφράζει για άλλη μία φορά την πλήρη αντίθεσή της στην προώθηση με τις εντολές της Ε.Ε. και των δανειστών αλλά και τις ενέργειες της Κυβέρνησης και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας συμφερόντων Λάτση LAMDA DEVELOPMENT, για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού
Καταγγέλλουμε και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός και βέβαια δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο και την πολιτική σκοπιμότητα της Κυβέρνησης, για την τοποθέτηση στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ μνημονιακών προσώπων που έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ. Όλες αυτές οι πολιτικές , οδηγούν σε κατάφορη παραβίαση των νόμων του κράτους και επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας έχει απολέσει μέρος της κυριαρχίας της
Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία ως αντικείμενο σκανδαλώδους εκμετάλλευσης, είτε για την κάλυψη ελλειμμάτων του δημοσίου, είτε για δήθεν οικονομική ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος.
Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού είναι  αναγκαία προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Αττικής με κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.
Ο αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, που σώθηκε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια χάρις στα κινήματα των πολιτών και των τοπικών παραγωγικών και δημόσιων φορέων, θα συνεχιστεί και συμμετέχουμε ενεργά.  Γνωρίζουμε ότι τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο ισχυρότερο ταμείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας, η δημιουργία του οποίου παραβιάζει την εθνική και λαική κυριαρχία.
Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων με τη συμπαράσταση και συμμετοχή των πολιτών όλου του λεκανοπεδίου της Αθήνας θα αποτρέψουν τα σχέδια αυτά και θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου, ελεύθερο για χρήση από τους πολίτες, με διατήρηση και βελτίωση των χώρων και εγκαταστάσεων για άθληση, πολιτισμό, έρευνα-τεχνολογία, εκθέσεις, κοινωφελείς υπηρεσίες κλπ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.