Η αναδάσωση του Υμηττού έγινε ΦΕΚ – Αγώνας για να ξαναπρασινίσει το βουνό
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση με τη οποία κηρύσσεται και επανακηρύσσεται αναδασωτέα, η περιοχή που κάηκε στη θέση «Δυτικός Υμηττός» της περιφέρειας των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης- Ελληνικού.

Η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΣΠΑΥ που από την πρώτη κιόλας ημέρα έβαλαν στόχο να μη αφήσουν, ούτε μία πιθανότητα σε όσους επιβουλεύονται το βουνό και εποφθαλμιούν τη συρρίκνωση του δάσους με οικοπεδοποίηση, οδήγησε στην τελική νίκη.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και προγραμματισμός με την συμμετοχή του Αν. Υπ. Περιβάλλοντος, της διοίκησης και των υπηρεσιών του ΣΠΑΥ και όλων των αρμόδιων αρχών για την άμεση προστασία του βουνού και την δρομολόγηση της αποκατάστασης του δάσους.

Την επομένη ημέρα ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, καθαρισμού των φραγμάτων της ΕΥΔΑΠ, διάνοιξη των δασικών δρόμων, χαρτογραφήσεων, μελετών και αεροφωτογραφιών για να μην δοθεί ούτε μια στιγμή ευκαιρίας για ολιγωρία.

Ακόμη και όταν χρειάστηκε και παρά τα γραφειοκρατικά κολλήματα, με μοναδικό οδηγό την επιστημονική συμβουλή και τεκμηρίωση, ανατέθηκε από την διοίκηση, με ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ του ΣΠΑΥ, η υλοτόμηση και η δημιουργία κορμοδεμάτων για την στήριξη των εδαφών.

Και η πρώτη νίκη ήρθε στις πρωτοφανείς βροχές του Φθινοπώρου, όπου αναδείχθηκε η σωτήρια παρέμβαση και αποφασιστικότητα των ενεργειών της διοίκησης του ΣΠΑΥ, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα πλημμυρικό φαινόμενο στους πληγέντες δήμους.

Τώρα ήρθε η δεύτερη μεγάλη νίκη των υπερασπιστών του βουνού και του δάσους με την οποία η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα έτσι ώστε όταν η φύση εξαντλήσει τις δυνατότητες αυτοαναζωογόνησης, να αρχίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδάσωσης.

Οι επίδοξοι εκμεταλλευτές, οικοπεδοφάγοι πήραν ένα ηχηρό μήνυμα. Οι φρουροί του Υμηττού, του δάσους και της ζωής, βρίσκονται εδώ, ενεργοί, άγρυπνοι και ετοιμοπόλεμοι, να δώσουν την μάχη για να παραδώσουν στα παιδιά μας ένα καλύτερο, πλουσιότερο, πιο πράσινο και πιο φιλόξενο βουνό.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.