“Γιατί επιλέξαμε να ψηφίσουμε λευκό για το οικόπεδο Δέγλερη”




Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, για το οικόπεδο Δέγλερη, στα Αμπελάκια το οποίο αγόρασε ο δήμος Αλίμου για να γίνει χώρος πρασίνου. Το δελτίο τύπου απαντά σε ανακοίνωση του συλλόγου Αμπελακίων Αλίμου.

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΕΓΛΕΡΗ: απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας

Την 11η Νοεμβρίου 2015 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Δημάρχου να προβεί στην αγορά του οικοπέδου στο Ο.Τ. 355 επί των οδών Υψηλάντους, Μεγίστης και Βάρναλη. Με την αγορά αυτή (όταν ολοκληρωθεί) ο Δήμος αποκτά στην κυριότητά του ένα οικόπεδο με σκοπό να διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου.
Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ανήρτησε μια ανακοίνωση στην οποία συγχαίρει την δημοτική αρχή για την φερόμενη «οριστική λύση» του θέματος αυτού (αγορά οικοπέδου ιδιοκτησία κληρονόμων Δέγλερη) καταλογίζει όμως στην αντιπολίτευση ανεξήγητη προσπάθεια κωλυσιεργίας για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επειδή πιστεύουμε ότι όσον αφορά την δημοτική μας κίνηση, ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, η διατύπωση περί ανεξήγητης κωλυσιεργίας πρέπει να οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση του Συλλόγου και όχι σε σκοπιμότητα, αναφέρουμε τα παρακάτω:
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε θέμα αναβολής της συζήτησης του θέματος αυτού (9ο κατά σειρά στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης) λόγω του ότι, η εισήγηση του Δημάρχου, προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, μας γνωστοποιήθηκε ηλεκτρονικά λίγη ώρα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, την ίδια ημέρα.
Συνεπώς έπρεπε να αποφασίσουμε για ένα θέμα χωρίς να έχουμε την δυνατότητα στοιχειώδους έστω μελέτης της εισήγησής του.
Η Κίνησή μας τοποθετήθηκε με σαφήνεια ΥΠΕΡ της απόφασης 56/2015 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που ενέκρινε την αγορά του οικοπέδου και την διαμόρφωση του ως χώρο πρασίνου. Την τοποθέτησή μας αυτή την γνωστοποιήσαμε και στους παρευρισκόμενους την ώρα της συνεδρίασης κατοίκους (έχει καταγραφεί η τοποθέτησή μας στο διαδίκτυο), ζητήσαμε όμως την σύντομηαναβολή της συζήτησης του θέματος αυτού, όχι με πρόθεση κωλυσιεργίας αλλά για να μας δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσής μας που ήταν ελλιπέστατη.
Μετά την άρνηση του Δημάρχου επί του αιτήματος της αναβολής επιλέξαμε να ψηφίσουμε ΛΕΥΚΟ με αιτιολόγησή μας καταγεγραμμένη στα πρακτικά της συνεδρίασης.
Διότι:
1. Ο Δήμος δεν μας απήντησε στην προ 11 μηνών και συγκεκριμένα στην από 19-12-2014 αίτησή μας για χορήγηση εγγράφων σχετικών με το παραπάνω οικόπεδο.
2. Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου ήταν προκαταρκτική και για την οριστικοποίησή της απαιτούνταν προαπαιτούμενα έγγραφα που δενπροσκομίστηκαν μέχρι και την συνεδρίαση της 11-11-2015. και
3. Η εισήγηση του Δημάρχου για το θέμα αυτό, προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, μας γνωστοποιήθηκε ηλεκτρονικά λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης την ίδια ημέρα.
Συνεπώς το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι όπως ενεργεί όλα τα χρόνια της δραστηριότητάς του στα κοινά, υπεύθυνα, αφού τοποθετήθηκε θετικά επί της αρχής (αγορά οικοπέδου για διαμόρφωση χρήσης πρασίνου), δεν παρέβλεψε (και ούτε θα το κάνει για καμία υπόθεση του Δήμου ακόμα και αν συμφωνεί επί της αρχής), θεσμικές δυσλειτουργίες που αφορούν όχι μόνον το κύρος της λειτουργίας του Δήμου αλλά μπορεί να απειλήσουν και την ολοκλήρωση θετικών ενεργειών όπως είναι εν προκειμένω η αγορά του οικοπέδου κληρονόμων Δέγλερη, για να διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου.  

Η ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ που έγινε στις 18/11/15 αναφέρει:
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου η απόφαση 56/2015 της επιτροπής ποιότητας ζωής η οποία αφορά την αγορά οικοπέδου στο ΟΤ355, επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη.

Με την αγορά αυτή, η οποία γίνεται σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου ένας πολύ αξιόλογος χώρος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ορφανού, Τσαμπαρλή και Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι) προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συζήτηση προβάλλοντας ανούσια ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση (Ορφανού) είχε αποφασίσει να δοθεί προς δόμηση το ΟΤ355. Ο Σύλλογος Αμπελακίων και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κατακρίνει έντονα εκείνη την ενέργεια του προηγούμενου Δημάρχου, η οποία θα κατέστρεφε περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή καθώς το ΟΤ355 αποτελεί το υψηλότερο σημείο του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής των Αμπελακίων.

Με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό θα υψωνόταν στο σημείο αυτό ένα κτηριακό μεγαθήριο ύψους 18 μέτρων το οποίο θα ήταν ορατό από τις περισσότερες περιοχές του Αλίμου. Είναι προφανές ότι με μία τέτοια ενέργεια η περιοχή αυτή θα είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο λόφος με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Μεγίστης.

Ο Σύλλογος Αμπελακίων και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν ενστάσεις κατά της απόφασης 69/2014 του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία καθιστούσε δομήσιμο το ΟΤ355.

Οι ενστάσεις αυτές συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου 2014, όπου και παρουσιάσθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ.Ανδρέα Κονδύλη για την απόκτηση του χώρου από το Δήμο. Οι ενστάσεις έγιναν αποδεκτές και η πρόταση ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και παρά τις αντιδράσεις (και τότε) της αντιπολίτευσης.

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι

Δημοτική Κίνηση Αλίμου
http://anokatostokalamaki.wordpress.com/

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.