Δήμος Αλίμου: Θετική αξιολόγηση για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Smart Care (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Smart Care είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και είναι άνω των 50 ετών.
Οι μετρήσεις  ζαχάρου και πίεσης μεταφέρονται σε ένα tablet και από κει ο ασθενής έχει την δυνατότητα να στείλει τις πληροφορίες ηλεκτρονικά στα δημοτικά ιατρεία του δήμου όπου ενημερώνεται ο υπεύθυνος γιατρός αλλά και το αρχείο του.

Ένας αλγόριθμος παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των ασθενών σε πραγματικό χρόνο και βοηθάει τους ίδιους να προσαρμόσουν τη φροντίδα του εαυτού τους και τους γιατρούς να παρέμβουν αν χρειαστεί.

Αν οι τιμές της γλυκόζης είναι αυξημένες, για παράδειγμα, το σύστημα ειδοποιεί τον ασθενή να αλλάξει τη διατροφή του ή να επικοινωνήσει με τον γιατρό

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν τρεις δήμοι των νοτίων προαστίων ο Δήμος Αλίμου , Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.
Η ευρωπαϊκή επιτροπή αξιολόγησης του Smart Care, πραγματοποίησε την προηγούμενη Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αλίμου.

Τα μέλη της επιτροπής συνομίλησαν με ασθενείς , με το νοσηλευτή του προγράμματος για το δήμο Αλίμου κ.Λάμπα  με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης κ.Ζαχαροπουλου και  την υπεύθυνη  διαβητολόγο του προγράμματος.

Το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι  Θεοδώρα Σύρμα και Δημήτρης Δημάκης και  η Μαρία Αραπακη, πρόεδρος και  διαχειρίστρια του προγράμματος.

Η αξιολόγηση είχε θετικά αποτελέσματα μιας και ο Δήμος Αλίμου είχε εξασφαλίσει όλα τα εχέγγυα για την εξέλιξη αλλά και την ομαλή δράση του προγράμματος.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου και των υπευθύνων  για να δοθεί εξάμηνη παράταση του προγράμματος το οποίο λήγει στο τέλος του χρόνου. H βούληση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό και για τα επόμενα χρόνια μιας και υπάρχει η υποδομή, το υλικό και τεχνογνωσία.

Για το πρόγραμμα μας μίλησε η αντιδήμαρχος Θοδώρα Σύρμα:


(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Άκης Μάνος)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.