Άγιος Δημήτριος: Προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας “Welcome”
Οι εικόνες των προσφύγων σε θάλασσα και στεριά είναι πια γνωστές σε όλους («ενοχλητικά» εντυπωμένες στο μυαλό και στην καρδιά μας), γι’ αυτό δε θα κάνουμε περεταίρω επίκληση στο συναίσθημα ή στη λογική σε αυτή το κείμενο. Θέλουμε απλώς να απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση στην προβολή ταινίας, σχετική με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που θα πραγματοποιήσει η ΠΡΑΞΗ.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δημητρίου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55), το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ θα πραγματοποιήσει προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας Welcome (2009) του Philippe Lioret.

Λίγα λόγια για την ταινία:  Έπειτα από πορεία 4.000 χιλιομέτρων, ο νεαρός Μπιλάλ φτάνει από το Ιράκ στο Καλέ και δοκιμάζει ανεπιτυχώς να περάσει στη Μ. Βρετανία για να συναντήσει την αγαπημένη του. Αδυνατώντας να διασχίσει με άλλο τρόπο τη Μάγχη, αποφασίζει να το επιχειρήσει κολυμπώντας, βρίσκοντας έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του δασκάλου του Σιμόν.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, απευθύνουμε κάλεσμα προς κάθε συμπολίτη μας, για τη συλλογή ειδών που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες: μπουφάν, πουλόβερ, σκουφιά, γάντια, κάλτσες (παιδικά και ενήλικα μεγέθη). Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.