Το βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» στον Σφακιανάκη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε με εισήγηση του Υποστράτηγου Εμμανουήλ Σφακιανάκη, με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου», στα «Δημήτρια 2015», που διοργανώθηκαν χθες (19-10-2015) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, απονεμήθηκε το βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.