” Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου”: Τοπικό Facebook ετοιμάζουν στην Ηλιούπολη




Ο Δήμος Ηλιούπολης θα παρουσιάσει σε λίγους μήνες ένα καινοτόμο έργο τεχνολογίας το οποίο θα ενώνει τους δημότες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και θα τους ωθεί με συγκεκριμένες εφαρμογές να πετυχαίνουν είτε ατομικά είτε ως δίκτυα , οφέλη για τη γειτονιά τους και την πόλη τους .

Πρόκειται για ένα site Κοινωνικής Δικτύωσης έχει την ονομασία M.E.V ( Municipality Electronic Village ) και έχει σχεδιαστεί εξ’ολοκλήρου απο τον καθηγητή επικοινωνίας και συγγραφέα Γιώργο Παπατριανταφύλλου . Ανήκει στην εταιρεία Minobi B.L.I.R και υλοποιείται απο την Ethos .

Για να φτάσει το M.E.V στο στάδιο της υλοποίησης του πραγματοποιήθηκε έρευνα με 2000 ερωτηματολόγια ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια οι ανάγκες και επιθυμίες των δημοτών και κατοίκων αλλά και της δημοτικής αρχής ώστε αυτά τα δύο μέρη να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης . Περισσότερα απο 50 case studies αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα του .

Η δομή του M.E.V έχει βασιστεί σε θεωρίες επικοινωνίας – ψυχολογίας – κοινωνιολογίας και διοίκησης επιχειρήσεων ενώ στοχεύει στην τέλεια εξυπηρέτηση των δημοτών και πολιτών και στη βελτιστοποίηση κάθε δημοτικής αρχής .

Οι δημότες εισέρχονται με εγγραφή τους στο M.E.V του κάθε δήμου με εξαιρετικά απλή διαδικασία και δημιουργούν μεταξύ τους δίκτυα ( ανθρωποδίκτυα ) ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους αλλά και ανάλογα με το τι επιθυμούν να πράξουν ατομικά ή συλλογικά για την πόλη τους – τη γειτονιά τους – τον τόπο τους .

Το σλόγκαν το οποίο συνοδεύει το M.E.V είναι : ” Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου” τόσο γιατί μέσω του pc όσο και του tablet ή του κινητού κάθε χρήστης θα μπορεί να διαμορφώνει την πόλη του αλλά και γιατί ο δημιουργός του , δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της πόλης τους , συνθήκη η οποία αποτελεί το όραμα του .

Το M.E.V θα προσφέρει σε κάθε δημοτική αρχή δεδομένα τα οποία οι ίδιοι οι πολίτες θα δημιουργούν με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους ενώ οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να γνωριστούν με ανθρώπους όπου συνυπάρχουν στην ίδια πόλη ή στην ίδια γειτονιά αλλά δεν γνωρίζονται .
Μέχρι σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε τα «εργαλεία» , τις εφαρμογές , την οργάνωση για να διαχειριστεί τις σχέσεις της με τους πολίτες αλλά ούτε και να γνωρίζει τις επιθυμίες τους τα πραγματικά – οραματικά ενδιαφέροντα των πολιτών της και σ΄αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να απαντήσει το Mev , λύνοντας υπαρκτά προβλήματα – υπαρκτών ανθρώπων , εύστοχα και αναπτύσσοντας με αυτούς σχέσεις εμπιστοσύνης.
Μέχρι σήμερα οι πολίτες ζουν στην πόλη και επικοινωνούν μόνο με ένα μικρό δίκτυο φίλων – συγγενών και γνωστών και δεν είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συμπολίτες τους οι οποίοι να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτούς και να αγωνίζονται να πετύχουν τα ίδια οφέλη με αυτούς σε τοπικό επίπεδο . Τώρα τους δίνετε το κοινωνικό δίκτυο το οποίο τους δικτυώνει κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους στην πόλη τους με τους οποίους ενδιαφέρονται για τις ίδιες δραστηριότητες και επιθυμούν τις ίδιες Αλλαγές .
Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν είχε τη δυνατότητα να αναπτύσσει εξατομικευμένες σχέσεις με τους πολίτες και αυτοί να αναπτύσσουν σχέσεις με τη δημοτική αρχή και να μαθαίνουν τα πάντα για τους ανθρώπους της .Το Mev φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε δημοτική αρχή να αναπτύσσει σχέσεις αξιών με τους πολίτες της με αποτέλεσμα τη συνεργασία σε ένα πλαίσιο προόδου .

ΠΗΓΗ: myota.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.