Ο περίπατος του Γιάννη Κωνσταντάτου
Έτσι όπως πάει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δεν δεν θα χρειαστεί να κάνει προεκλογικό αγώνα στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2019! Αξιοποιώντας στο έπακρο τα social media και τα τοπικά ΜΜΕ, προβάλει ότι μικρό και μεγάλο έργο κάνει, δημιουργώντας την αίσθηση, όχι άδικα, ότι κάθε μέρα η πόλη αλλάζει.

Παρουσίαση των έργων που έκανε τους πρώτους 6 μήνες, παρουσίαση των 70 έργων που έκανε μέσα σε ένα χρόνο…και έπεται συνέχεια.

Προβολή από το σάιτ του δήμου (elliniko-argyroupoli.gr), προβολή από την ιστοσελίδα του (ioanniskonstantatos.gr), από τη σελίδα του στο facebook, από τη σελίδα της παράταξής του (Ενωμένη Πόλη) και πάει λέγοντας.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτυπήσει τον δήμαρχο χρησιμοποιώντας το facebook και το σάιτ  sinergasia.gr, αλλά η καθημερινή επικοινωνιακή καταιγίδα του Κωνσταντάτου, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του, τον τέως δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη.

Και επειδή στα νέα μέσα κυρίαρχο στοιχείο είναι οι εικόνες, οι φωτογραφίες μιας ανακαινισμένης παιδικής χαράς, των ηλικιωμένων που απολαμβάνουν τον καφέ τους  στα ΚΑΠΗ, των παιδιών που παίζουν μπασκετάκι στη γειτονιά, “πουλάνε” πολύ. Οι δημότες έχουν χορτάσει από πολιτικό λόγο.

Θέλουν να βλέπουν καθαρή τη γειτονιά τους και περιποιημένα τα πάρκα τις πλατείες και τα σχολεία των παιδιών τους. Απλά, καθημερινά πράγματα!

Στη μεγάλη συγκέντρωση που έκανε το περασμένο Σάββατο για τον ετήσιο απολογισμό, ήταν αισθητή η παρουσία νέων ανθρώπων. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος

Τα έργα και οι ημέρες ενός χρόνου της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης παρουσιάστηκαν  το Σάββατο  17 Οκτωβρίου, στον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής του Γιάννη Κωνσταντάτου μέσα το κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”. Οι δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης κατέλαβαν κάθε κάθισμα και ελεύθερο χώρο, εντός και εκτός, του μεγάλου αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου για να παρακολουθήσουν και να ακούσουν, ακόμη και όρθιοι, τον 1ο ετήσιο απολογισμό του 40χρονου Δημάρχου τους, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.
Παρόντες, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων της Β’ Πειραιά, αργυρουπολίτισσα Δώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος ΓλυφάδαςΓιώργος Παπανικολάου, ο τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου  Γρ. Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορείς της πόλης κ. ά.

Ένα προς ένα παρουσίασε τα έργα που έγιναν στο χρόνο που πέρασε, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν ως  διοίκηση, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2015. Και ήταν πάρα πολλά. Εβδομήντα έργα, αισθητά στην καθημερινότητα της πόλης, που έγιναν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, αφού όπως είπε και ο ίδιος ο δήμος άλλαξε φιλοσοφία. “Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους συνδημότες μας κι όχι να κάνουμε αντικυβερνητική πολιτική” είπε χαρακτηριστικά.

Χτίζοντας σ’ αυτό τον χρόνο μια ειλικρινή σχέση με τους συνδημότες του ο Δήμαρχος τόνισε πως, στη φιλοσοφία της διοίκησης δεν είναι να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. “Προσπαθούμε να υλοποιούμε τα αιτήματά σας” είπε, όπου και όπως μπορούμε. Όπου δεν μπορούμε σας το λέμε”. Παράλληλα ζήτησε και από τους ίδιους τους πολίτες να συμμετέχουν στη διοίκηση, να αγαπούν και να προσέχουν την πόλη τους.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, περιέγραψε το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον μεσ’ το οποίο καλείται να λειτουργήσει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε για την έλλειψη πόρων, για το πρόγραμμα των χορηγιών που εφήρμοσαν με μεγάλη επιτυχία στο χρόνο που πέρασε, μίλησε για το νοικοκύρεμα του Δήμου, την επιτυχή αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, την εφαρμογή καινοτομιών προς όφελος του δημότη, και ευχαρίστησε το υπαλληλικό προσωπικό, γιατί ανταποκρίνεται καθημερινά στα οργανογράμματα λειτουργίας του με όρεξη, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γ. Κωνσταντάτος στα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι, όπως ανέφερε, έχοντας τη συνεχή φροντίδα και την κατάλληλη καθοδήγηση της διοίκησης, λειτουργούν άοκνα , παραγωγικά και πλήρως συντεταγμένα με τη δημοτική αρχή, έχοντας ως μοναδικό στόχο τους την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Μέρα τη μέρα νοικοκυρεύουμε το δήμο μας”, είπε. “Αγωνιζόμαστε να κάνουμε την πόλη μας σύχρονη. Δεσμεύτηκα ότι θα κάνω έργο και θα ενώσω όλους τους Ελληνικιώτες και τους Αργυρουπολίτες. Ο αποψινός ετήσιος απολογισμός μου είναι η απόδειξη γι’ αυτό και αποτελεί εγγύηση για το έργο που ακολουθεί”.

Τα έργα
Ανάμεσα στα έργα της χρονικής περιόδου που πέρασε συμπεριλαμβάνονται, τοΚοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Νεφρολογικό Ιατρείο, η ίδρυση Δημοτικής Συγκοινωνίας με την οποία εξυπηρετούνται 5.000 δημότες μηνιαίως, η εντυπωσιακή ανακατασκευή 13 παιδικών χαρών με χορηγίες ιδιωτών, επιχειρήσεων και συμμετοχή του Δήμου, η συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους 600.000 ευρώ, η συντήρηση δημοτικών κτιρίων, η γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη, η φροντίδα και η προστασία του περιβάλλοντος με την υλοποίηση του προγράμματος “φροντίζουμε τη γειτονιά σας”, η ανακαίνιση αθλητικών χώρων, η δημιουργία του Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στο Ελληνικό, ο εκσυγχρονισμόςκαι η διοικητική αναδιοργάνωση του Δήμου, οι πολιτιστικές δράσεις, ο εξορθολογισμός των δαπανών του δήμου και η εξοικονόμηση εσόδων κ.ά.

Όμως, πέρα από την παρουσίαση όλων, όσα έγιναν, στο χρόνο που πέρασε, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ανήγγειλε και τα έργα του επόμενου έτους. 

Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται:

–  Προμήθεια νέου εξοπλισμού οχημάτων για την καθαριότητα.
– 2η Γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας για Σούρμενα – Αγία Παρασκευή – Ελαιώνα.
– Ανάπλαση λόφου Τρουμπάρι Ελαιώνα.
– Ανάπλαση Πάρκου Αφροδίτης Ελληνικού.
– Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ελληνικού.
– Υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων.
– Αγωγοί ομβρίων υδάτων.
– Ανακατασκευή πεζοδρομίων σε 500 σημεία που σήμερα είναι ρημαγμένα.
– Νέα αίθουσα ΚΑΠΗ για Αγία Παρασκευή και Ελαιώνα.
– Αναδάσωση Υμηττού.
– Λαογραφικό Μουσείο.
– Φανάρια στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (208).
– Δημοτικά Ιατρεία
– ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ
– Ασανσέρ στο Δημαρχείο.
– Κοινωνικό Φαρμακείο και πολλά άλλα έργα έκπληξη για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό,
τις Πλατείες και τις Παιδικές μας Χαρές.

Κατασκευή νέου πάρκου έκτασης 14 στρεμμάτων.

Αίσθηση προκάλεσε η αναγγελία της ανάπλασης 14 στρεμμάτων στα σύνορα Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη δημιουργία πάρκου και χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και η ανακατασκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του αναψυκτηρίου στο λόφο Τρουμπάρι. Όπως είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος για την κατασκευή του πάρκου ήδη έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια 3 εκ. ευρώ και τα έργα υλοποίησης θα ξεκινήσουν μέσα στο χρόνο που έρχεται.

Κλείνοντας την παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού της διοίκησής του, ανήγγειλε και το γεγονός πως, ο συλλέκτης σπάνιων λαογραφικών και ιστορικής, ανυπολόγιστης αξίας, αντικειμένων Χρήστος Κατσαμπάνης, δώρισε τη συλλογή του στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και σε δύο χρόνια από φέτος θα εκτίθονται στο λαογραφικό μουσείο που σκοπεύει να ιδρύσει ο Δήμος τον επόμενο χρόνο.Στη συλλογή περιλαμβάνονται όπλα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αυθεντικά ενδύματα του 1821, βιβλία ανυπολόγιστης ιστορικής και συλλεκτικής σημασίας κ.ά.

Χαρακτηριστική ήταν  η…. μεγαλόφωνη παρέμβαση ενός δημότη του Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος παρακολουθούσε τον απολογισμό του Δημάρχου από το φουαγιέ του Συνεδριακού μαζί με πολλούς άλλους, μιας και ήταν αδύνατο να μπει στο εσωτερικό του: «Γιάννη μου σου ξαναδίνουμε την εντολή να συνεχίσεις και να προχωρήσεις, όπως ξεκίνησες, κι εμείς θα ‘μαστε κοντά σου»!

Ξεφυλλίσετε εδώ το έντυπο με τον ετήσιο απολογισμό του δήμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.