Mεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Άλιμο, Άγιο Δημήτριο και Νέα Σμύρνη – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 1.000.000 ευρώ – Xειροπέδες σε 8 εμπόρους (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα από την Ολλανδία.
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Χτες, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου), συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί τους και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις Αλβανοί, που μένουν μόνιμα  στην Ολλανδία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες κατά κύριο λόγο εισήγαγαν από την Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ολλανδία, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας “προφίλ” των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης και ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας , ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τους συντονιστές των υπευθύνων για την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών , κατηύθυνε τις εγκληματικές ενέργειές τους, ενώ οργάνωνε και συντόνιζε και την μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Ολλανδία.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης  των ναρκωτικών, δύο (2) οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, η οποία για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών πραγματοποιείτο με ΤΑΞΙ, τα οποία οδηγούσαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον -21- περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες στις παραπάνω οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • -12.673- γραμμάρια κοκαΐνης.
 • – 1 3. 940 – γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) .
 • -9.201,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ).
 • Τα χρηματικά ποσά των -62.900- ευρώ, -100- δολαρίων Η.Π.Α. και -50 λιρών Αγγλίας.
 • Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
 • Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι με τρεις (3) γεμιστήρες.
 • Ένα (1) εξάρτημα σκόπευσης του ανωτέρω πιστολιού.
 • Σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια των 38 mm .
 • Τριάντα τρεις (33) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
 • Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
 • Μία (1) μεταλλική πρέσα
 • Ένα (1) χρηματοκιβώτιο.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για την μεταφορά – εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση ναρκωτικών.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του -1.000.000- ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο “κολλητός” του Παλαιοκώστα μοίραζε κοκαΐνη σε επώνυμους κοσμικούς – Συνταρακτικά στοιχεία για γνωστά bar – Ποιος είναι ο Pagiot Papa ή Getin

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.