Καταγγελία: “Κλίμα τρόμου στο γήπεδο του Κρόνου”




(Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ)
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα δυσάρεστα έλαβαν χώρα, στο Νέο κλειστό γήπεδο Αγίου Δημητρίου (Κρόνου), κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών, μεταξύ των ομάδων του ΓΣ Κρόνος και του Παναθηναϊκού.Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα 250-300 οπαδοί του Παναθηναϊκού, από το σύνδεσμο της περιοχής μας, εισέβαλαν κυριολεκτικά στο γήπεδο με λοστούς, καδρόνια και πέτρες επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο. Το νόμο του τρόμου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα ρυθμικά ομαδικά συνθήματα, οι βρισιές, οι προπηλακισμοί, οι απειλές, οι αυθαίρετες βόλτες εντός αγωνιστικού χώρου και τα καπνογόνα δεν άφηνα περιθώρια καμίας αντίδρασης. Οι φίλαθλοι του ΓΣ Κρόνος τρομοκρατημένοι από την κατάσταση πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν από το γήπεδο. Η ομάδα του ΓΣ Κρόνος έχασε θέλοντας και μη.

Η αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο δεν επαρκούσε για να επιβάλλει την τάξη. Αλλά και αν ακόμα έρχονταν ενισχύσεις αντιλαμβάνεται κανείς τι θα επακολουθούσε. Με προτροπή μάλιστα της αστυνομίας ολοκληρώθηκε το παιχνίδι γιατί ενδεχόμενη διακοπή του θα πυροδοτούσε την οργή των «φίλων» του Παναθηναϊκού.

Μετά το πέρας του αγώνα οι συγκεκριμένοι οπαδοί με την μορφή τάγματος εφόδου και σε παράταξη απεχώρησαν από το γήπεδο. Η εικόνα αυτή υπενθύμισε σε όλους τις υπόγειες διασυνδέσεις που έχουν αυτοί οι σύνδεσμοι με τον φασισμό. Ταυτόχρονα δεν ξέχασαν να κάνουν και το απαραίτητο «πλιάτσικο» στο γήπεδο παίρνοντας πυροσβεστήρες, καρέκλες και κάθε τι που μεταφέρονταν.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Στην πόλη μας υπάρχουν δύο τέτοιοι σύνδεσμοι (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ). Στο πρόσφατο παρελθόν το εκλογικό κέντρο του κόμματός μας υπήρξε θύμα αναίτιας επίθεσης τέτοιων οπαδών.

Όλα αυτά τα χρόνια τα φαινόμενα βίας προστατεύονταν από τις λογικές των Μπαλτάκων. Σήμερα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς και πρέπει να δράσει για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς. Πριν από λίγους μήνες ψηφίστηκε αθλητικός νόμος 4326/2015 για την πάταξη της βίας. Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή της πόλης μας να ασκήσει πίεση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος που προβλέπει τη διάλυση των συνδέσμων. Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρει αρωγούς.

A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 53-60

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον μαχητικό Κρόνο, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 53-60 και να κάνει το 2Χ2 στην φετινή Α1 Γυναικών, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Κρόνο όχι μόνο να κάνει δύσκολη τη «ζωή» του Παναθηναϊκού αλλά και να προηγείται μετά το τέλος του πρώτου μέρους με 29-25.

Οι «πράσινες» όμως, βελτίωσαν πολύ τα ποσοστά τους στην επίθεση με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 13-24, στο 30’ είχαν πάρει προβάδισμα με 42-49.

Ο Κρόνος με Ντέι, Μίχου και Πανταζή έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και έμεινε κοντά στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Σκούτας,Καλογερόπουλος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 12-13, 29-25, 42-49, 53-60
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μαυρίδης-Λαγοπόδης): Καμμένου, Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου 2, Μίχου 11 (1/2, 5/9, 0/2, 7ρ, 4λ), Μαγκλάρα 4 (6λ), Σπαθάρη, Πανταζή 11 (0/1, 4/6, 1/1), Ξάνθου 2(7ρ), Ανταμς 8 (2/5, 3/12, 0/1, 10ρ, 3κλ), Ντέι 15 (2/2, 5/10, 1/3, 9ρ, 2ασ, 3κλ, 3λ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας-Μάλαμα): Καλέντζου 15 (2/2, 2/4, 3/6, 3λ, 2ασ), Δανούση, Αυτζή 5(1), Κόνιαλη, Αλμπάνεζ 16 (2/2, 7/10, 0/4, 3ρ, 6λ), Σλούκα (0/4, 5ασ), Παντέλη 3(5ρ), Πατεράκη 2, Λύμουρα 6 (0/3δ, 2/5τρ, 5ρ, 4ασ, 2κλ), Ντέλβα 9 (1/1, 4/4, 6ρ), Κυριακοπούλου 4.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Καταγγελία: “Κλίμα τρόμου στο γήπεδο του Κρόνου”

  • 21/10/2015 at 4:12 μμ
    Permalink

    Επειδή ήμουν εκεί και επειδή αγαπώ ΚΑΙ τις 2 ομάδες θεωρώ το άρθρο ως παραπληροφόρηση και ψευδές.Όντως κάποιοι γονείς πήραν τα παιδιά τους να φύγουν,ΟΧΙ όμως γιατί κάποιος τους κυνήγησε αλλά επειδή απλά φοβήθηκαν τους γείτονές τους.ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.Χαιρετιόμασταν με τους αντίπαλους αφού ήμαστε γείτονες.Όσον αφορά αυτό με τα “τάγματα ασφαλείας”το θεωρώ γελοίο και θα ζητούσα από την Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ να μην πυροδοτεί την κατάσταση μεταξύ των κατοίκων της πόλης μας.Ο Λένιν και ο Στάλιν έχουν πεθάνει εδώ και καιρό.Ας κοιτάξουν να πουν κάτι στον ψευτοαριστερό τους αρχηγό που μας πάει στον γκρεμό και μετά ας ασχοληθούν.Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν συριζαίο στο γήπεδο. Αλίμονο εάν τα βάζαμε με την αγαπημένη ομάδα της γειτονιάς μας.Αν μη τι άλλο,στο Μπραχάμι όλοι οι κάτοικοι ήμαστε μία δεμένη οικογένεια.Σας ευχαριστώ για το βήμα.

    Απαντήστε
  • 21/10/2015 at 8:51 μμ
    Permalink

    Toso agapimenoi oi braxamiotes pou xtipithike me siderogrothia atomo meta ton agona. …thanasi pou zeis se aloi xora agori mou???

    Απαντήστε
  • 22/10/2015 at 6:21 πμ
    Permalink

    στο να διαλύσει ο σύριζα ειναι πρώτος . στο να φτιάξει δυσκολεύεται . μια και λεμε για ταγματα εφοδου να μας πουν και για τους κουκουλοφορους που καλύπτουν εδω και χρόνια εκει στα αριστερά ? κατω τα χέρια απο τους συνδέσμους , και μακρια απο την ΑΕΚ . αρκετα προβληματα μας δημιουργεί στον δήμο Φιλαδέλφειας ο δήμαρχος ντροπη που ανήκει στο ψευτοκομμα σας .

    Απαντήστε
  • 23/10/2015 at 1:35 πμ
    Permalink

    Δεν ηταν μονο Μπραχαμιωτες ..ΓΥΡΩ ΣΤΙς 5,30 ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ..ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗς..καμμια 100 με κουκουλες μπρατσαραδες ..κατι φατσες τυπο ΡΟΚΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗς ..μερικοι μεσα στην μαστουρα ..σαν ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ..βγηκαν και μπουκαραν …στο 112-109.. τιποτα αλλο!!! ..Δεν φοραναν πρασινα ..μονο μαυρα!..που να ξερω ..εγω και δεκαδες αλλοι περαστικοι ..για που το εβαλε αυτος ο στρατος!!!!!!!! …τωρα θαναση και τασο ..στους πυρινες ..φωλιαζει καθε τι ναζιστικο ..το ξερουν και οι πετρες ακομα!~..και ειδικα στους πυρηνες των πρασινων ,και αν νομιζεις τασο ,οτι η ΑΕΚ και καθε ΑΕΚ (ολες οι ομαδες )οι πυρινες ειναι στρατοι των διαφορων μεγαλοασχημων παραγοντων για να επιβαλουν αυτο που θελουν..εισαι γελασμενος .Ας ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ στην τσεπη ο Μελισσανιδης να κανει γηπεδο !…! το παρελθον εχει τελειωσει πλεον!!!!!!!!!!!!!.
    Οσο ρε θαναση ,για σενα μην εισαι τοσο προκλητικα φανερος!!!!!!!!!!!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.