Οι εθελοντές του ΜΚΙΕ συναντήθηκαν με τον Τσίπρα, στις Βρυξέλλες (VIDEO)




Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχαν στις Βρυξέλλες οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Ο εκπρόσωπος του ΜΚΙΕ

Δρ. Γιώργος Βήχας, ζήτησε η υγεία να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, καθώς και να μεταφέρει ο Πρωθυπουργός τα στοιχεία γενοκτονίας που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη τύπου, σε όλες τις επίσημες επαφές του στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να συζητηθούν όλα αυτά σε συνάντηση στην Αθήνα.

Συνέντευξη Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες:

Όπως είχαμε προαναγγείλλει, πραγματοποιήθηκε εντός του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη 15/10/15 η συνέντευξη τύπου, μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» – που διοργανώθηκε από τους Ευρωβουλευτές κα. Κούνεβα και κ. Παπαδημούλη – μετά την απόφαση της Επιτροπής απονομής του βραβείου Ευρωπαίος Πολίτης να μην μας επιτρέψει να παραβρεθούμε στην εκδήλωση για τους φετινούς νικητές, μεταξύ των οποίων ήμασταν και εμείς από την Ελλάδα, επειδή αιτιολογημένα αρνηθήκαμε να το παραλάβουμε (περισσότερες πληροφορίες θα διαβάσετε εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/10/12/eu-2/ )

Παρά τα πιεστικά χρονικά περιθώρια προκειμένου να ενημερωθούν οι φίλοι του ιατρείου, οι δημοσιογράφοι και οι Ευρωβουλευτές, η συνέντευξη τύπου ήταν πολύ επιτυχημένη με την παρουσία αρκετών δημοσιογράφων – Ελλήνων και ξένων (από το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ιαπωνία κλπ.) – εθελοντών μας και φίλων από την Γερμανία, την Αυστρία και τις Βρυξέλλες. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά προκάλεσαν έκπληξη και αποτροπιασμό στους παρισταμένους.

Παρούσα ήταν και η συμπρόεδρος των Πρασίνων REBECA HARMS, η οποία αμέσως μετά κανόνισε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου συζητήσαμε για την διάλυση του ΕΣΥ, τον αποκλεισμό των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων και ζητήσαμε ένα χρονικό πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων. Ο εκπρόσωπος μας Δρ. Γιώργος Βήχας, ζήτησε η υγεία να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, καθώς και να μεταφέρει ο Πρωθυπουργός τα στοιχεία γενοκτονίας που παρουσιάσαμε στην συνέντευξη τύπου, σε όλες τις επίσημες επαφές του στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να συζητηθούν όλα αυτά σε συνάντηση στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, οι εθελοντές μας, μαζί με τους εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», πήραμε μέρος στην διαμαρτυρία ενάντια στην συμφωνία ΤΤIP.

Στην συνέντευξη τύπου πιστεύαμε ότι θα παρευρίσκονταν και άλλοι Ευρωβουλευτές, Έλληνες και άλλων κρατών. Η απουσία τους θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ενημέρωση την τελευταία στιγμή από πλευράς μας.

Εκτός από την κα. Κούνεβα και τον κ. Παπαδημούλη, παρευρέθη εκπρόσωπος της κας. Σακοράφα, λόγω υποχρεώσεων της ίδιας στο Ευρωκοινοβούλιο. Όμως φρόντισε και έγινε συνάντησή της μαζί μας λίγες ώρες μετά, όπου δήλωσε την στήριξη της και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία στο κοντινό μέλλον με συγκεκριμένες δράσεις.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι παρότι η συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε από τους κα. Κούνεβα και κ. Παπαδημούλη, και τους ευχαριστούμε για αυτό, δεν ήταν μια κομματική εκδήλωση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί έτσι. Ο κ. Παπαδημούλης ήταν ο Ευρωβουλευτής που πρότεινε εμάς για το βραβείο και η κα Κούνεβα μια από τις Ευρωβουλευτές που συμφώνησε στην βράβευση μας και αυτοί επέλεξαν να ακουστεί η φωνή μας. Μια φωνή που πολλοί θα ήθελαν να σιγήσει. Τους ευχαριστούμε γιαυτό. Η όποια προσπάθεια όμως ορισμένων να ταυτίσουν το ιατρείο και τους εθελοντές μας με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους πέφτει για άλλη μια φορά στο κενό. Η κοινωνία που μας στηρίζει γνωρίζει καλά την αλήθεια. Μια αλήθεια που υπηρετούμε 4 χρόνια τώρα, και δυστυχώς λέμε και διεκδικούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα από τότε.

Τα έξοδα, για να παραβρεθούν στην εκδήλωση, των εκπροσώπων των δύο δομών, του Δρ. Γιώργου Βήχα και του κ. Πολυχρονόπουλου καλύφθηκαν από την κ. Κούνεβα και τον κ. Παπαδημούλη. Όλοι οι υπόλοιποι εθελοντές μας κάλυψαν μόνοι τους τα έξοδα.

Η είδηση της συνέντευξης τύπου έγινε γνωστή σε αρκετά μέρη του πλανήτη, από την Λατινική Αμερική μέχρι την Ιαπωνία. Μόνο στο Βέλγιο, η συνέντευξη τύπου μεταδόθηκε ζωντανά στο κρατικό Βελγικό ραδιοφωνικό κανάλι, και ήταν μια από τις ειδήσεις που «έπαιζε» όλη την ημέρα. Στην χώρα μας η είδηση έγινε γνωστή μόνο από συγκεκριμένα – λίγα – μη-συστημικά ΜΜΕ και ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ας αναλογιστεί ο κάθε πολίτης το τι σημαίνει αυτό το επικοινωνιακό black out στην ενημέρωση του και που αποσκοπεί.

Εμείς έχουμε δώσει την υπόσχεση να κάνουμε γνωστές σε όλη την υφήλιο τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των πολιτών και αυτό το έχουμε καταφέρει 4 χρόνια τώρα με πολύ μεγάλο κόπο. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των λαών της Ευρώπης, αλλά και εκτός Ευρώπης, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής των απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και οι οποίες δολοφονούν κάθε μέρα πολίτες.

Έχουμε κατηγορηθεί για αυτή την δημοσιότητα. Χωρίς όμως αυτή αλλά και την απαίτηση πολιτικής ανατροπής των συνθηκών εξαθλίωσης των ανασφάλιστων, το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να καλύπτουμε αυτό το έγκλημα, κάτι που κανένας από τους 300 εθελοντές μας δεν θέλει.

Το ιατρείο θα πάψει να υπάρχει μόνο όταν πάψουν να υπάρχουν και οι λόγοι ύπαρξης μας … μέχρι τότε θα δίνουμε στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που έχουμε στη κατοχή μας και θα απαιτούμε το αυτονόητο … πλήρη, ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ας γίνει κατανοητό από όλους στα κέντρα αποφάσεων – εντός και εκτός Ελλάδας – ότι «Η λιτότητα ΣΚΟΤΩΝΕΙ ανθρώπους και καταστρέφει την οικονομία!» και αυτή τους η απάνθρωπη στάση θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.