H oμιλία του Χρήστου Καπάταη για τους πρόσφυγες (VIDEO)




Tην Τετάρτη 30-09-2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης παραβρέθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Eλληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Eλληνικού – Αργυρούπολης εκτός του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Eλληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου εκτός του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Eλληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος καθώς και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου.
Και στα δυο Δημοτικά Συμβούλια το θέμα που συζητήθηκε ήταν η προσωρινή παραμονή των προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϋ στο Ελληνικό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν από την πλευρά τους οι Δήμοι, οι εθελοντές αλλά και το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε οι πρόσφυγες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία παιδιά και νέοι, να διαμείνουν προσωρινά στον χώρο που τους παρέχεται στο γήπεδο του χόκεϋ και να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που επιθυμούν να φτάσουν.
Τόνισε επίσης, ότι οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού του Νότιου Τομέα της Αθήνας, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης και τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα ανταποκριθούν και θα σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τον σχεδιασμό και την ευθύνη της όλης διαδικασίας την έχει το αρμόδιο Υπουργείο. Για το σχέδιο της προσωρινής παραμονής των προσφύγων στο Ελληνικό έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.