Έρχεται το 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου διοργανώνει από κοινού με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2015  και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Ο αγώνας θα αποτελέσει αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς θα πραγματοποιηθεί στις εντυπωσιακές τριαθλητικές διαδρομές που είχαν επιλεγεί και τότε με εξαιρετικά αποτελέσματα.Σημαντική παρέμβαση Κονδύλη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Οι Αποκεντρωμένες είναι η ντροπή της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης

Με στόχο την προσέλκυση παλιών αλλά και νέων τριαθλητών, η πρώτη αυτή διοργάνωση θα περιλαμβάνει μόνο διαδρομή sprint triathlon προβλέποντας κατά σειρά 750 μ. κολύμβησης, 25 χλμ. ποδηλασίας και 5 χλμ. δρόμου, ενώ θα επιτραπεί και η συμμετοχή σε ομάδες σκυταλλοδρομίας.

Το τρίαθλο, εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό, γνωρίζει ραγδαία άνθηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο εντεινόμενο ενδιαφέρον για άθληση και τις ξεχωριστές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές που προσφέρονται. Το 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος αθλητές διεθνούς κύρους, όπως η Ντενίζ Δημάκη, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ενώ την επίβλεψη θα αναλάβουν διεθνείς κριτές, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 1ου Τριάθλου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στόχος μας είναι ο Δήμος μας να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και γι’ αυτό αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία. Προσβλέπουμε σε μια άρτια διοργάνωση με πολλές συμμετοχές που θα συμβάλει στην εμπέδωση και την προώθηση της κουλτούρας του ευ αγωνίζεσθαι».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος επισήμανε: «Η Ε.Ο.ΤΡΙ. στηρίζει συστηματικά κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ανάδειξη και την προώθηση του τριάθλου. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συνδιοργανώνουμε τον αγώνα προσφέροντας τη διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία της Ομοσπονδίας μας ως εχέγγυο για μια άψογη και επιτυχημένη οργανωτική προσπάθεια».

Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΤΡΙ. κ. Γερόλυμπο Γιώργο μετά από την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας για τη διοργάνωση του αγώνα τριάθλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X