Δώρα Σύρμα: “Λυπάμαι που χρησιμοποιούν τα σχολεία για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων”




Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης ”Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι“, με τίτλο “Αυθαίρετη απόλυση καθαρίστριας σε σχολείο”δίνει μέσω του notia.gr η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης του δήμου Αλίμου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δώρα Σύρμα. Δείτε τη θέση της Δώρας Σύρμα για την υπόθεση της καθαρίστριας του 4ου Λυκείου Αλίμου:

Προκειμένου να μη μείνουν αναπάντητα τα όσα αυθαίρετα μου καταλογίζει η παράταξη “Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι” σας παραθέτω τα κάτωθι στοιχεία:

1.Οι καθαρίστριες των Σχολικών Μονάδων υπογράφουν με την έναρξη της κάθε νέας σχολικής χρονιάς σύμβαση έργου ( εργολαβία) με συγκεκριμένους όρους η οποία λήγει 31/6. Με το έγγραφο της λύσης της Σύμβασης όσες τηρούν τις προυποθεσεις εγγράφονται στο Ταμείο Ανεργίας.

2.Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών εκ του νόμου υπογράφουν σύμβαση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για το ύψος και τους όρους της χρηματοδότησης.

3.Και για τις δύο ανωτέρω διαδικασίες δεν απαιτείται εκ του νόμου καμιά διαδικασία έγκρισης ή σύμφωνης γνώμης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.

Η επιστολή των καθηγητών δεν αποτελεί Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου αφού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει η υπογραφή της Διευθύντριας .
Λυπάμαι που για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων η εν λόγω Δημοτική Παράταξη με μεγάλη ελαφρότητα χρησιμοποιεί τον χώρο των σχολείων .
Το έργο της Δημοτικής Αρχής στα σχολεία του Αλίμου είναι γνωστό στους δημότες. Αυτοί που θέλουν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και το έργο ας βρουν άλλο πεδίο αντιπαράθεσης και να αφήσουν τα σχολεία εκτός .
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω στη επιστολή  περαιτέρω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.