Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου: Πρόγραμμα για ασθενείς με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος




Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου εγκαινιάζει από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, ένα νέο πρόγραμμα υδροθεραπείας (η θεραπευτική χρήση του νερού με εφαρμογή κινησιοθεραπευτικού πρωτοκόλλου) για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της μυϊκής συνεργίας και ισορροπίας, την ελάττωση του πόνου και τη λύση του μυϊκού σπασμού, την αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, την αύξηση της μυϊκής ισχύος ιδιαίτερα σε ατροφικούς και χαλαρούς μυς, τη βελτίωση των στατοκινητικών αντανακλαστικών και συνολικά τη βελτίωση της λειτουργικής δραστηριότητας του ασθενούς.

Φυσικά το πρόγραμμα της υδροκινησιοθεραπείας θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους ασθενείς με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Νόσος του Parkinson, Εγκεφαλική Παράλυση κ.λ.π.

Η υδροθεραπεία εφαρμόζεται σε πλαίσιο ομαδικής συνεδρίας (μικρός αριθμός ασθενών) αλλά και ατομικής συνεδρίας (θεραπευτής – ασθενής). Θα εφαρμοστούν τεχνικές από τις πλέον σύγχρονες και τεκμηριωμένες υδροθεραπευτικές μεθόδους διεθνώς όπως Bad-Ragaz-The Ring Method: fine tuning and eccentric muscular training-Aqua PNF, Aquatic Motor Control, Clinical Ai Chi, Aquatic Thera-bands, Aquatic Functional Training, Watsu, Halliwick Concept.

Το πρόγραμμα αρχικά θα διαρκέσει πέντε μήνες. Τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από τις 11.30 μέχρι τις 13.30. Οι ασθενείς πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, παντόφλες, μπουρνούζι ή πετσέτα και σκουφάκι.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, τηλέφωνο 210 9813192.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.