“Απάντηση στο δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο”




(Δημοτική κίνηση – ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη)

Θα αποφύγουμε, να σχολιάσουμε τις προσωπικές “πολιτικές“ εκτιμήσεις του δημάρχου, για το τι είναι και που το “πάει“ ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρώτον, δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο και δεύτερον, απλά δείχνουν τους ευσεβείς του πόθους και ίσως τις βλέψεις του.

Εμείς δεν έχουμε αυτήν την  υποχρέωση, γιατί είμαστε δημοτική κίνηση, που βασίζεται, στην υποστήριξη, δημοτών από όλες τις εκφράσεις του πολιτικού φάσματος και  ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο, για την υλοποίηση του δημοτικού μας προγράμματος, που μας ενώνει.

Σαν δημοτική κίνηση, 14 χρόνια τώρα, έχουμε τοποθετηθεί στα μεγάλα και μικρά προβλήματα της πόλης μας, μέσα από τα προγράμματα μας, τις θέσεις μας, τους αγώνες μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με τα κινήματα (ΚΥΤ, Πικροδάφνη, Υμηττός κλπ).

Η κίνηση μας λειτουργεί  τακτικά κάθε εβδομάδα, με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς κομματικές γραμμές κι αυτό το ξέρουν όλοι, όσοι συμμετέχουν.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτά, (τα αυτονόητα για μας), ο δήμαρχος δεν μπορεί να τα καταλάβει!

Όσον αφορά τα κινήματα, τους “περιθωριακούς“, όπως τους αποκαλεί ο δήμαρχος, η δημοτική  κίνηση μας, θα συνεχίσει να συνεργάζεται, γιατί με αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται σε επαφή, με τους δημότες και τα προβλήματα τους.

Θα του θυμίσουμε ότι περιθωριακούς ονόμαζαν στην αρχή και όσους αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, καθώς και όσους αγωνίστηκαν για το σταμάτημα της τσιμεντοποίησης του ρέματος της Πικροδάφνης και πέτυχαν αποτελέσματα, όταν οι τότε κυβερνητικοί παράγοντες, π.χ. ο κ. Λαλιώτης, η τότε δημοτική αρχή, πανηγύριζαν για το εκπληκτικό και αναπτυξιακό έργο, που προωθούσαν στην Πικροδάφνη.

Ας μην ξεχνάει ακόμη ο δήμαρχος, ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα, το 2010,  πρότεινε  “την άμεση αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος και ανάπλαση ήπιας μορφής, ώστε να αποκατασταθεί το οικοσύστημα”.

Βέβαια, όλα αυτά ξεχάστηκαν και τώρα προωθεί τον εγκιβωτισμό των υπολοίπων 200 μέτρων, που δεν πρόλαβαν στις αρχές της δεκαετίας 2000 που σημαίνει και την ολοκλήρωση της καταστροφής.

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, η δημοτική κίνηση μας δεν αρνήθηκε την αναγκαιότητα της κατασκευής των αγωγών  Σ2 και Σ3. και τους υπερψήφισε  στο δημοτικό συμβούλιο.

Η εκτέλεση ωστόσο, ενός τέτοιου σοβαρού έργου, που αφορά την ζωή και την ασφάλεια των δημοτών (αλλά και κατοίκων άλλων δήμων) γίνεται χωρίς οριοθέτηση και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά, που ζητούν άμεση απάντηση.

Εξ άλλου το ΣΤΕ απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων Αγ. Δημητρίου και Π. Φαλήρου, για λόγους τυπικούς  και όχι ουσίας.

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος, τα προηγούμενα χρόνια, έδωσε πολλά δείγματα γραφής της πολιτικής του, όταν:

  • Υποστήριξε ή απλά ανέχθηκε, μαζί με άλλους δημάρχους, αντιλαϊκές πολιτικές
  • Καμάρωνε, ότι πρωταγωνίστησε στην συγγραφή του “Καλλικράτη”, όταν είναι  γνωστό, ότι είναι ένας αντιδημοκρατικός-αντιδραστικός νόμος.
  • Δεν έχει και πολύ καλή σχέση με το περιβάλλον και απόδειξη γι αυτό είναι η επέκταση των τραπεζιών σε βάρος του πρασίνου στην κεντρική πλατεία.
  • Προσπάθησε να περάσει νύχτα τις ΚΟΙΝΣΕΠ στους παιδικούς σταθμούς, αγνοώντας το σωματείο εργαζομένων και όλες τις δημοτικές κινήσεις.
  • Διαχειρίστηκε το Διαθλητικό κέντρο με τον χειρότερο τρόπο και το εκμίσθωσε με ελάχιστο τίμημα.
  •  Προανήγγειλε τις συγχωνεύσεις των σχολείων πριν καλά – καλά δημοσιευτούν οι κυβερνητικές αποφάσεις και χωρίς καμία διαβούλευση.
  • Άσκησε «κοινωνική πολιτική» μέσω ΜΚΟ (κλειστά κλαμπ με αδιαφανείς πόρους) και χωρίς κανένα απολογισμό για το έργο του.

Εμείς, σαν δημοτική κίνηση θα απαντήσουμε στις παραινέσεις για ρεαλισμό, ωριμότητα, κλπ, απλά με την εκπλήρωση της θεσμικής μας υποχρέωσης, σαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Ηλιούπολης, δηλαδή ασκώντας έλεγχο, παρακολουθώντας άγρυπνα, όχι μόνο την διοίκηση, αλλά κυρίως την ζωή και τα προβλήματα του απλού δημότη της πόλης μας και αγωνιζόμενοι μαζί του, για την επίλυσή τους.

 Θα είμαστε ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές και θα στηρίζουμε με τους αγώνες μας, και θα  εξακολουθούμε να παλεύουμε, για ένα δημοκρατικό πλαίσιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, για την κατάργηση του “Καλλικράτη”,  για μια δίκαιη  κοινωνική  πολιτική, για την προστασία του περιβάλλοντος, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και θα μεροληπτούμε πάντοτε υπέρ των αδυνάτων.

 Βαλασόπουλος: “Εύχομαι o ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης να δείξει ωριμότητα”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.