Άγιος Δημήτριος: Την ίδρυση Ειδικού Λυκείου ζήτησε η Ανδρούτσου από τον Φίλη




 

 

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ο Υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού στα Σχολεία.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υποσχέθηκε στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου ότι η Ειδική Αγωγή θα είναι προτεραιότητα στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, στη συζήτηση που είχε με τον Υπουργό, στάθηκε στην υποχρηματοδότηση των σχολείων και τόνισε την αναγκαιότητα ξεχωριστής χρηματοδότησης των Ειδικών Σχολείων, τα οποία λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα έχουν μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις για τη σωστή καθημερινή τους λειτουργία.

Επιπλέον, η κ. Ανδρούτσου υπογράμμισε πως στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η Δημοτική Αρχή έχουν αγκαλιάσει τα ειδικά σχολεία της πόλης και τόνισε την την ανάγκη ίδρυσης ενός Ειδικού Λυκείου, καθώς στον Άγ. Δημήτριο υπάρχουν ήδη Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Γυμνάσιο.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου είναι τα σχολεία, ως έννοια, αλλά και ως κτηριακή υποδομή, να είναι πάντοτε ανοιχτά στην κοινωνία, να αλληλοεπιδρούν και να ωφελούνται όλοι, μαθητές και πολίτες, με γνώμονα πάντα τη γνώση και τις αξίες της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.