9ο Νηπιαγωγείο Αλίμου: Τα παιδιά δεν χορταίνουν παιχνίδι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Δέσποινα Ιωάννου)

Δεν χορταίνουν το παιχνίδι στη νέα αυλή του σχολείου τους, οι μικροί μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Αλίμου. Μετά από την άψογη συνεργασία ανάμεσα στους φορείς του Δήμου στους εκπαιδευτικούς και  στους γονείς των μαθητών, το προαύλιο του σχολείου έχει γίνει αγνώριστο.

Υπήρχε ένας κοινός στόχος για τη χαρά των παιδιών και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χάρη στις ενέργειες της σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της προέδρου Μαρίας Αραπάκη, τοποθετήθηκαν παιχνίδια με προδιαγραφές του Υπουργείου, που δεν υπήρχαν πριν μαζί με τάπητα, έγινε μόνωση στη ταράτσα, αλλάχτηκαν οι φεγγίτες, τοποθετήθηκε παγκάκι και κάδοι απορριμάτων, αντικαταστάθηκαν τα κάγκελα, αγοράστηκε υπολογιστής και ζωγραφίστηκαν οι τοίχοι.
Στο τελευταίο έβαλαν την έμπνευση, αλλά και τη προσωπική δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί με τους γονείς, αλλά και τους μικρούς μας φίλους. Μάλιστα ο ένας τοίχος είναι ζωγραφισμένος μόνο με τις δημιουργίες των παιδιών.
Η διευθύντρια  Μαρία Αποστολίδη τόνισε:
“Από τότε που τοποθετήθηκε η παιδική χαρά στην αυλή  τα παιδιά δεν θέλουν να μπαίνουν μέσα στις αίθουσες μετά το διάλειμμα και δεν θέλουν να αποχωρούν από το χώρο την ώρα που σχολάνε. Δεν σταματούν να δείχνουν τι έχουν κάνει σε όποιον έρχεται να τα παραλάβει (γονείς-γιαγιάδες-παππούδες).
Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να βλέπεις τα μάτια αυτών των μικρών παιδιών, τόσο χαρούμενα και ευτυχισμένα κάθε μέρα που περνάει, γιατί επιτέλους κατάφεραν να αποκτήσουν κι αυτά το δικό τους χώρο παιχνιδιού”.
 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.