Tα φράγματα στον Υμηττό έσωσαν την Ηλιούπολη από τις πλημμύρες




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σωτήρια αποδείχτηκε η επέμβαση του ΣΠΑΥ στον καθαρισμό των φραγμάτων της ΕΥΔΑΠ στον Υμηττό αφού κατάφεραν και ανέκοψαν τόνους νερού και χωμάτων στο πρώτο κύμα καταιγίδας που εκδηλώθηκε μετά το καλοκαίρι.

Δυστυχώς βέβαια οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις του Δημάρχου Ηλιούπολης και Προέδρου του ΣΠΑΥ , κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης, υλοτόμησης και εγκατάστασης κορμοδεμάτων στο βουνό για το ενδεχόμενο φθινοπωρινής καταιγίδας, επιβεβαιώθηκαν.
Για μια φορά ακόμη, με την απουσία του κράτους, και μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, με την οποία η βλάστηση που συγκρατεί τα χώματα καταστράφηκε ολοσχερώς, οι πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έσωσαν ζωές και περιουσίες.

Ο ΣΠΑΥ είχε πραγματοποιήσει εργασίες καθαρισμού στα φράγματα:

1. Τσιμεντένιο φράγμα κάτωθεν του Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών,
2. Πέτρινο φράγμα κάτωθεν του ανωτέρω,
3. Τσιμεντένιο φράγμα άνωθεν Πυροφυλακείου,
4. Τσιμεντένιο φράγμα άνωθεν Προφήτη Ηλία,
5. Τσιμεντένιο φράγμα κάτωθεν Προφήτη Ηλία,
6. Τσιμεντένιο φράγμα 1 άνωθεν οδών Κέννεντυ και Τσόρτσιλ,
7. Τσιμεντένιο φράγμα 2 άνωθεν οδών Κέννεντυ και Τσόρτσιλ

Σύμφωνα με τον ΣΠΑΥ τα φράγματα ανταποκρίθηκαν 100% και αποφεύχθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα. Ετσι, τα συνεργεία της Ηλιούπολης επιχείρησαν μικρές παρεμβάσεις την ώρα της καταιγίδας καθώς μικρές μόνο ποσότητες χωμάτων έφτασαν στις οδούς Σοφ Βενιζέλου, Τήνου, Ταμπά και Λέλας Καραγιάννη.
Άμεσα επανατοποθετήθηκαν και τα καπάκια των φρεατίων που μετακινήθηκαν λόγω της εκχύλισης των φρεατίων της ΕΥΔΑΠ εντός του οικιστικού ιστού.
Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνονται από τον ΣΠΑΥ και οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων που θα αναλάβουν την τοποθέτηση των κορμοδεμάτων και κλαδοδεμάτων στον Υμηττό.
Το φαινόμενο βέβαια ήρθε για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει την επιμονή της Δημοτικής Αρχής για την αναγκαιότητα του εγκεκριμένου έργου αγωγών ομβρίων της Ηλιούπολης, ως πρώτης προτεραιότητας και να δώσει ένα ακόμη επιχείρημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναγκαιότητα να δώσει επιτέλους την πολυπόθητη άδεια του έργου.
Τα συνεργεία του Δήμου Ηλιούπολης θα βρίσκονται σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.