Εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας Αλίμου




Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εγκαινίασαν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας Αλίμου

Την εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αλίμου συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αλίμου, το ΚΕΠ Υγείας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία. Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Αποτελούν μια ιδέα που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στην ομιλία του πιστοποίησε την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές Υγείας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης Δημήτρης Δημάκης, συντόνισε τη συζήτηση και υπογράμμισε πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις για την πρόληψη της Υγείας.

Ομιλήτρια στην ημερίδα ήταν και η γιατρός Κωνστάντια Σδράλια, η οποία μίλησε για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και αναφέρθηκε αναλυτικά στα νοσήματα για οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η Παναγιώτα (Γιώτα) Προυντζοπούλου – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Ευδοξία (Εύη) Δουδωνή – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η Αναστασία Σιμητροπούλου – Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, η Κωνσταντίνα Γκόνη – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και πλήθος δημοτών.

gpatoulisblog.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.