Στο γήπεδο χόκεϋ στο Ελληνικό, θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες – Τι λέει ο Κωνσταντάτος




(Γιάννης Κωνσταντάτος – δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που μου έγινε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Μουζάλα η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινά έως 500 πρόσφυγες στο γήπεδο χόκεϋ του πρώην αεροδρομίου. Όπως τόνισα στον υπουργό στις συσκέψεις αυτές δεν παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής συνεπώς δεν ακούστηκαν οι θέσεις μας γεγονός που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα για αποφάσεις τόσο κρίσιμες χωρίς να ακουστεί η άποψή μας .
Εν τούτοις εμείς ανθρωπιστικά και αλληλέγγυοι στο δράμα αυτών των ανθρώπων θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσον αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς βοήθεια πρέπει να παρέχει ο δήμος . Επίσης , θεωρώ ως δεδομένη την προφορική δέσμευση σε μένα του υπουργού ότι δεν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση ούτε για την δημιουργία καταυλισμού χιλιάδων ανθρώπων εντός του αεροδρομίου που δυστυχώς κάποιοι κύκλοι καλλιεργούν εντέχνως .
Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως θα είναι για λίγες ημέρες και για περιορισμένο αριθμό .
Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο .
Αύριο όπως με ενημέρωσαν πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και τον Υπουργό οπότε θα θέσουμε επί τάπητος όλα τα δεδομένα .
Το αεροδρόμιο ήταν και είναι για εμάς ο χώρος που πρέπει να γίνει η ανάπτυξη και η επένδυση που θα φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά οφέλη για τους όμορους δήμους. Σ΄αυτό είμαι σταθερά προσανατολισμένος και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη απ΄αυτό .

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.