Ψυχολόγοι στα σχολεία της Ηλιούπολης
Η Ψυχική Υγεία του παιδιού είναι καθοριστική για την ανάπτυξή του, για τις επιδόσεις του και την συμπεριφορά του στο σχολείο, για τις σχέσεις του με τους φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους του, για την οικογενειακή γαλήνη και για το μέλλον του.

Έτσι, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον για την στήριξη των παιδιών, των γονιών και εν γένη της Σχολικής Κοινότητας συνεχίζει και φέτος και μετεξελίσσει το Πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία».

Από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, και για τέσσερις περίπου μήνες στη βάση της πρόσληψης επιπλέον ψυχολόγων, ξεκινάει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης των σχολείων στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Οι πολίτες του Δήμου μπορούν να καταθέτουν αιτήματα ψυχολογικής υποστήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ψυχολόγος που θα αναλάβει κάθε σχολείο θα το επισκέπτεται τακτικά κάθε δεύτερη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα θα μπορεί να δεχθεί σε συστηματικές συνεδρίες το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές κατόπιν αιτήματος στο 210 9970055. Οι πρωινές συνεδρίες θα γίνονται σε χώρους του Δήμου σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ψυχολόγο ενώ οι απογευματινές στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα.

Η συνεργασία των ψυχολόγων του Δήμου με τα σχολεία είναι μακρόχρονη και σε καιρούς δύσκολους εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Ευελπιστούμε σε συνεργασία και συνεχή ανατροφοδότηση με στόχο τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τις αναπτυξιακά κρίσιμες ηλικίες που υπηρετούμε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.