Ποτέ δεν είναι αργά για γνώση




Στο Δήμο Ηλιούπολης από το 2012 γίνονται δωρεάν μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για δημότες ηλικίας 50 χρονών και πάνω. Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου (Αγίου Κωνσταντίνου 7).

Εκτός από τα τμήματα αρχαρίων λειτούργησαν και τμήματα  προχωρημένων. Ο χώρος που πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι ιδανικός και ο εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και εποπτικού υλικού είναι άρτιος.

Η οργάνωση ήταν άριστη. Οι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερο τους  εαυτό.  Με σύστημα και μεθοδικότητα βοήθησαν τους μαθητευομένους να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας των υπολογιστών. Όταν ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος μαθημάτων οι αρχάριοι εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον για να ενταχθούν σε τμήματα προχωρημένων.

Τα μαθήματα, ξεκίνησαν το Μάιο του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2015. Γράφτηκαν μέχρι σήμερα συνολικά 1077 άτομα στα τμήματα αρχαρίων και 390 στο τμήμα προχωρημένων. Αποφοίτησαν 838 από τους αρχαρίους και 362 από τα τμήματα προχωρημένων. Ο μέσος όρος ηλικίας συμμετεχόντων ήταν το 63ο έτος. Μέχρι στιγμής, 165 υποψήφιοι είναι ήδη στη λίστα για συμμετοχή σε τμήματα προχωρημένων. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο.

Ευχαριστούμε θερμότατα τον ΟΤΕ COSMOTE για την ευγενική τους χορηγία και την 50+ ΕΛΛΑΣ για την άριστη συνεργασία και την άψογη διοργάνωση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Μάθε… παππού μου κομπιούτερ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.