Παπανικολάου: “Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής και πρασίνου για τη Γλυφάδα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν από κοινού ο Δήμος Γλυφάδας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» για το πότισμα δέντρων στον Υμηττό.

Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και την ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας-πυρόσβεσης, η δράση κάλυψε ένα σημαντικό κομμάτι στην περιοχή της Αιξωνής, με σκοπό τη δημιουργία νέων περιαστικών δασών. Ποτίστηκαν όλα τα μικρά δένδρα, τα οποία είχαν φυτευθεί σε ανάλογη δράση τον περασμένο χειμώνα.


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά το πέρας του ποτίσματος, δήλωσε: «Ποτίσαμε τα δέντρα στους πρόποδες του βουνού μας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να τα φροντίζουμε. Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής και πρασίνου για τη Γλυφάδα και είναι χρέος μας να τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Ιδίως μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά είναι ανάγκη όλοι μαζί να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε περιβαλλοντικά το βουνό μας και ευχαριστούμε θερμά το ΣΠΑΥ, το ΣΚΑΪ και τους δημότες που συμβάλλουν στο έργο αυτό.»

Πρόσφατα, η ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας-πυρόσβεσης σε συνεργασία με εργαζομένους του Δήμου, προχώρησαν στο άνοιγμα δασικών δρόμων στον Υμηττό. Στόχος της πρωτοβουλίας του Δήμου Γλυφάδας ήταν να γίνουν προσβάσιμα σε πυροσβεστικά οχήματα αλλά και σε υδροφόρες σημεία του δάσους, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιών να είναι πιο εύκολες οι προσπάθειες κατάσβεσης. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θα γίνεται καλύτερη επίβλεψη της δασικής περιοχής με περιπολίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.