Παπανικολάου: “Καλούμε γονείς, δασκάλους και μαθητές να προστατεύσουν τα ανακαινισμένα σχολεία”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, έγινε συντήρηση στην πλειοψηφία των σχολείων, ενίσχυση του φωτισμού με αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων με ενεργειακούς (LED), βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αποκατάσταση ζημιών και φθορών, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. 

Οι εργασίες συντήρησης και καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Γλυφάδας από συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας αφορούν επίσης στη φύτευση νέων δέντρων και κλάδεμα παλιών, συντήρηση πρασίνου, βάψιμο όλων των τοίχων και καθαρισμό από συνθήματα και γκράφιτι, καθαρισμό με υδροφόρες όλων των προαύλιων χώρων των σχολείων, καθαρισμό όλων των φρεατίων, απολύμανση, καθώς και αναγόμωση και αγορά νέων πυροσβεστήρων.

Η νέα εργολαβία συντήρησης των σχολείων για το σχολικό έτος 2015-16, μετά από διαγωνισμό, κατοχυρώθηκε με -59,47% έκπτωση από τις τιμές εργασιών του ΥΠΕΚΑ. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος εξοικονόμησε 250.000€, καθώς η αντίστοιχη εργολαβία για το σχολικό έτος 2014-5 είχε κατοχυρωθεί με -17%. Στη νέα εργολαβία συμπεριλαμβάνονται έργα όπως:

Νέα γήπεδα με ειδικό τάπητα, κατασκευές σκίασης και προστασίας από τη βροχή, ανακατασκευές τουαλετών, αλλαγή φωτιστικών με προστατευτικά ασφαλείας, αλλαγή καλοριφέρ, μονώσεις, ράμπες ΑΜΕΑ, τοποθέτηση ειδικού συνθετικού χλοοτάπητα σε νηπιαγωγεία όπως και ελαστικών προστατευτικών πλακών κάτω από τα παιχνίδια.

Παράλληλα, με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν, η δημοτική αρχή προχωρά στα ακόλουθα έργα:

α) Θα βαφτούν συνολικά 30.000 τ.μ. αιθουσών διδασκαλίας και εσωτερικών χώρων στα σχολεία.
β) εξοπλίζουμε τα σχολεία με σύγχρονο εποπτικό υλικό, άσπρους πίνακες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptop, βιντεοπροβολείς, όργανα εργαστηρίων Φυσικής και Χημείας, ενώ τοποθετούμε νέας τεχνολογίας ηχητικά, φωτιστικά και air condition στις αίθουσες πολλαπλών εκδηλώσεων των σχολείων.

γ) προμηθευόμαστε αθλητικό υλικό απαραίτητο για τη γυμναστική και την ασφάλεια των μαθητών μας: Προστατευτικά για μπασκέτες, βόλεϊ, κολώνες κτλ μπάλες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ), τέρματα ποδοσφαίρου, μπασκέτες, δίκτυα, στεφάνια και ταμπλό.

«Πιστεύουμε στη νέα γενιά και επενδύουμε σε αυτή καθώς αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, πράττουμε το καθήκον μας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, καλύπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και το κενό που αφήνει η Πολιτεία λόγω έλλειψης πόρων. Καλούμε γονείς, δασκάλους και μαθητές να προστατεύσουν τα ανακαινισμένα σχολεία της πόλης μας από ζημιές και φθορές και να βοηθήσουν ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμένο περιβάλλον γνώσης και μάθησης», τόνισε ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη ριζική βελτίωση των σχολικών μονάδων και τον εξοπλισμό των σχολείων μας, ξεκινήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης, αισθητικής αναβάθμισης, καθαριότητας και προμήθειας εποπτικού και αθλητικού υλικού. Με σχεδιασμό, οργάνωση και σωστή οικονομική διαχείριση πετύχαμε να εξοικονομήσουμε τα απαραίτητα κονδύλια για τα σχολεία μας και τους μαθητές μας», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Άννυ Καυκά. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.