Nότια Προάστια: Συμμορία έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα από τις παραλίες




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα από τις παραλίες  της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθη στις 20-9-2015 το απόγευμα στη Γλυφάδα, 51χρονος υπήκοος Λετονίας, μέλος της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί του μία 42χρονη ημεδαπή και ένας 44χρονος υπήκοος Αρμενίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα, από χώρους στάθμευσης πλαζ στη Νοτιοανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τη στιγμή που στάθμευαν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Στη συνέχεια τους ακολουθούσαν στην παραλία και εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, αφαιρούσαν από τις τσάντες τους, μεταξύ άλλων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους.

Ένα μέλος της ομάδας αναλάμβανε τότε, να π’άρει το αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης και να το μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο «καβάτζα».

Για να βεβαιωθούν ότι τα αυτοκίνητα δεν είχαν εντοπισθεί από την αστυνομία, περνούσαν συχνά από τα σημεία «καβάτζες» και ανά διαστήματα τα μετακινούσαν σε διαφορετικό σημείο.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν αφαιρέσει είκοσι (20) πολυτελή οχήματα από τις περιοχές της Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. Από τα παραπάνω, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, σε κλεμμένα οχήματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δεκαοκτώ (18) κλειδιά αυτοκινήτων.
  • Τρεις (3) άδειες οδήγησης τρίτων ατόμων.
  • Έξι (6) αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.
  • Ένα (1) διαβατήριο.
  • Πλήθος άλλων αντικειμένων των παθόντων.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τον εντοπισμό και άλλων κλεμμένων αυτοκινήτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.