Νέα έργα στην Ηλιούπολη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Μεγάλα και σημαντικά έργα πνοής που απλώνονται σε όλη την πόλη, δρομολόγησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα περιέλαβε στον Προϋπολογισμό του Δήμου και στο Τεχνικό Πρόγραμμα όπου και ενέκρινε την μελέτη για το μεγάλο έργο ύψους 2.860.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Λεωφόρο Ειρήνης και Αριστογείτονος.
Ενέκρινε τέσσερις συνολικά μελέτες, που αφορούν στην ριζική ανάπλαση της περιοχής της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα για το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τις  πεζοδρομήσεις, την κυκλοφοριακή μελέτη και την τοποθέτηση ξύλινων στεγάστρων και  τραπεζοπάγκων για την δημιουργία σταθμών στάσης και αναψυχής.
Αποφάσισε την προμήθεια οργάνων άσκησης ενηλίκων, που θα τοποθετηθούν στον πεζόδρομο της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, την κατασκευή ενδιαιτημάτων (σπιτιών) για τα μικρά αδέσποτα ζώα, που θα φροντίζονται σε συνεργασία με την φιλοζωική εταιρεία βάση του νόμου, την προμήθεια compact βιολογικού καθαρισμού, για τα νερά που απορρέουν από το πλύσιμο των απορριμματοφόρων και των οχημάτων του δήμου, την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο γκαράζ και το δημαρχείο για την αποτροπή των πολυδάπανων φθορών, την προμήθεια σπόρων, φυτών και δενδρυλλίων, που θα φυτευτούν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, τις εργασίες αφαίρεσης ριζών ξεραμένων δέντρων που θα απελευθερώσουν κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια κυρίως γύρω από τα σχολεία και τέλος τους ψεκασμούς των πεύκων, για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπιας.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την μελέτη συντήρησης και επισκευής του ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά, την μόνωση της στέγης του Α Κλειστού γυμναστηρίου, την αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων που φιλοξενούνται στο κτήριο του ΟΤΕ, διάφορες επισκευές στο Α’ Κτήριο ΚΑΠΗ της Λ. Καραμανλή και στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου, συνολικού ύψους 80.000 ευρώ.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκαν και σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές που θα αλλάξουν την εικόνα, αλλά και την λειτουργία της πόλης.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:
->Οι αναπλάσεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες πλατείες, συνολικού κόστους 73.800 ευρώ.

->Η κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο 15ο Δημοτικό και συγκεκριμένα στις οδούς Θράκης και Αλιμούντος για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

->Η διαμόρφωση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας έξω από την παιδική χαρά της οδού Νυμφών ύψους 66.000 ευρώ, που θα αποτελέσει και το ξεκίνημα για την όμοια διαμόρφωση και σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης.

->Η ανάπλαση της πλατείας Σικελιανού με τοποθέτηση κυβόλιθων, αύξηση της φύτευσης πρασίνου, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και εγκατάσταση αντιολισθηρού τάπητα στην οδό Σικελιανού ύψους 100.000 ευρώ.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο για την καλύτερη νομική θωράκιση και υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των δημοτών αποφάσισε να ζητήσει την έκδοση ΚΥΑ έτσι ώστε δύο ακόμη δικηγόροι να κάνουν στο δήμο την πρακτική τους άσκηση.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνάει δραματικές στιγμές δημοσιονομικών δυσκολιών και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η χρηστή και ορθολογική όμως οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από την σημερινή διοίκηση, επιτρέπει να συνεχιστούν τα απαραίτητα έργα για την βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων και η δημοτική αρχή θα φανεί και πάλι συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Νέα έργα στην Ηλιούπολη

  • 03/09/2015 at 8:23 πμ
    Permalink

    Περναω απο την κεντρικη πλατεια της Ηλιουπολης εδω και καιρο βλεπω και τα χορτα γυρω απο το συντριβανι εχουν φτασει 2 μετρα,ελεος ειναι εργασια 1 ωρας το κοψιμο τους.
    Δευτερον και σημαντικοτερο η μικρη παιδικη χαρα εναντι γηπεδων Διανας ειναι δεδομενο οτι θα συμβει ατυχημα οποια παιδακι δοκιμασει να κανει κουνια η τσουλιθρα κτλ καθως ειναι ολα ετοιμοροπα και αλλοιωμενα τα σιδερα-σκαλακια-αλυσιδες.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.