Μύκονος: Χαροπαλεύει 31χρονος μετά από ξυλοδαρμό από μπράβο σε beach bar της παραλίας Super Paradise




Ο άντρας μου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, λέει συγκλονισμένη, ευχαριστώντας όλους όσοι της συμπαραστέκονται η σύζυγος του Βαγγέλη Πέππου, Αφροδίτη Κλεάνθους.

Με ανάρτησή της στο facebook περιγράφει πώς ο άντρας της έπεσε θύμα ανελέητου ξυλοδαρμού από μπράβο σε beach bar της Μυκόνου: «Ο άντρας μου Βαγγέλης Πέππος, ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να έχει ο 2 ετών γιός μας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εντατική της Αθήνας σε κώμα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προήλθε από χτυπήματα από γνωστό σεκιουριτά του πολύ γνωστού και μοναδικού μαγαζιού που αγαπήσαμε πάνω σ’αυτό το νησί. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Δεν έχω το κουράγιο βλέπετε. Σας μιλάω για έναν άνθρωπο που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Να ‘στε καλά όλοι εσείς που στέκεστε δίπλα μας σ’αυτή την απίστευτα δύσκολη ώρα για μένα και το παιδί μου».

Σε άλλη ανάρτηση εξηγεί πως «έχουμε ένα παιδάκι. Και δεν μας απαγόρευσαν την είσοδο. Ημασταν μέσα και διασκεδάζαμε και μας ζήτησαν να φύγουμε από το μαγαζί αφού είχαν κιόλας βγάλει έξω τον Βαγγέλη και τον είχαν χτυπήσει».

Άφαντος ο σεκιουριτάς

Ο ξυλοδαρμός συνέβη το βράδυ της Κυριακής, ενώ έκτοτε ο θερμόαιμος «σεκιουριτάς», παραμένει εξαφανισμένος. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στο νησί των ανέμων καθώς ο νεαρός Κύπριος Βαγγέλης Πέππος, 31 ετών και πατέρας ενός αγοριού δύο ετών χαροπαλεύει, ενώ η αιματοβαμμένη ιστορία θυμίζει την υπόθεση του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, που, πριν από μερικά χρόνια, είχε γίνει παγκόσμιο θέμα.
Η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο ασφαλείας του κέντρου διασκέδασης. Πρόκειται για γνωστό πυγμάχο, ο οποίος αφού έδωσε εξηγήσεις αφέθηκε ελεύθερος με ομόφωη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 23:30 της Κυριακής. Το θύμα, μαζί με φίλους του προσπάθησε να μπει στο μαγαζί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαπληκτίστηκε με έναν Άγγλο. Το συμβάν, προκάλεσε την επέμβαση των σεκιούριτι του κλαμπ και έτσι ο θερμόαιμος μπράβος έφθασε στο σημείο για να «καθαρίσει».

Για αδιευκρίνιστους λόγους και έχοντας χάσει την ψυχραιμία του και κάθε έλεγχο χτύπησε ανελέητα το νεαρό ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο μπράβος, μετά τον ξυλοδαρμό, εξαφανίστηκε, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Θριάσειο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Είχε βγει για ραντεβού με τη γυναίκα του
Ο 31χρονος Βαγγέλης Πέππος, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου και εργάζεται ως ταπετσιέρης. Σύμφωνα με τον πεθερό του, Χρήστο Κλεάνθους, ο άντρας επέλεξε το συγκεκριμένο μαγαζί για να βγει βόλτα με τη σύζυγό του έπειτα από πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν περίμενε τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του ρομαντικού ραντεβού.

Σύμφωνα πάντα με όσα είπαν στον πεθερό του, ο οποίος είναι γιατρός και πρώην διευθυντής του κέντρου υγείας του νησιού, όλα συνέβησαν όταν προέκυψε μια παρεξήγηση και ο σεκιουριτάς του μαγαζιού του επιτέθηκε, χτυπώντας το κεφάλι του στο πάτωμα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού λόγω του χτυπήματος στο κεφάλι έχει ένα κάταγμα, ένα τεράστιο αιμάτωμα και τρεις αρτηρίες κομμένες.

«Γιατί το παιδί μας ο νέος Ντουζόν;»

Συντετριμμένοι, πάντως, από τα άσχημα νέα οι γονείς του 31χρονου Βαγγέλη Πέππου, δεν μπορούν να καταλάβουν τι οδήγησε το χέρι του μπράβου να χτυπήσει με τόση βιαιότητα το παιδί τους, σε μια υπόθεση που κατά τους ίδιους θυμίζει πολύ την περίπτωση του Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος τον Αύγουστο του 2008 έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση που δέχθηκε έξω από γνωστό κλαμπ της Μυκόνου.

Τι λένε οι δικηγόροι για την υπόθεση

Η συνήγορος της οικογένειας του 31χρονου Κύπριου κυρία Αλέκα Δήμου μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Ένα ατυχές γεγονός συνέβη στη Μύκονο σε μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις που υπάρχουν στο νησί, οικογενειακή επιχείρηση και δυστυχώς ένα νεαρό παιδί χαροπαλεύει. Πιστεύω ότι οι διωκτικές αρχές θα έχουν ένα ασφαλές συμπέρασμα τις επόμενες ημέρες και βέβαια μεγάλη ελπίδα είναι να μπορέσει να επιβιώσει αυτός ο άτυχος Κύπριος που έχει ένα ανήλικο παιδάκι και μια γυναίκα που είναι σε κατάσταση τραγική. Γεγονός είναι ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ενδιαφέρθηκαν, χωρίς να έχουν ευθύνη, είπαν ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε γιατί βοηθούν σε πολλά πράγματα στη Μύκονο και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι έστειλε και γιατρό όπως με ενημέρωσε και είπε ότι θα βοηθήσει σε ότι θέλουν γιατί το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είναι ανασφάλιστο, τα έξοδα είναι πάρα πολλά και για το λόγο αυτό είπε ότι χρειαστεί θα το πληρώσουμε εμείς. Αυτό είναι μια καλή, τουλάχιστον συμπεριφορά. Έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις, όποιος και να το έκανε δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει όμως το χτύπημα είναι πολύ δυνατό. Προκάλεσε ρογμώδες κάταγμα στον εγκέφαλο και ήταν τραγικά απρόσεκτος. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πλημμέλημα γιατί το ακούσαμε και αυτό…”.


Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αλέκα Δήμου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του  επιχειρηματία – ιδιοκτήτη του Super Paradise κ. Στέλιος Γκαρίπης αναφερόμενος στην υπόθεση τονίζει πως “Δεν είναι η χρονική στιγμή ούτε για δηλώσεις, ούτε για αφορισμούς… μόνο προσευχές για ένα άτυχο νέο παιδί που δίνει μάχη με τη ζωή. Προς το παρόν η επιχείρηση Super Paradise παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στις ανακριτικές αρχές για την ανάδειξη της αλήθειας”.


Ο δικηγόρος της επιχείρησης Στέλιος Γκαρίπης

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ετσι σκότωσαν τον Ντουζόν στη Μύκονο

Υπάρχει Θεός… συλλογίστηκε ένα ζεστό μεσημέρι του περασμένου Ιουλίου ο Ολιβερ Ζαμίτ όταν πληροφορήθηκε στην Αυστραλία τα νέα σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου γιου του, Ντουζόν, ο οποίος είχε την ατυχία να συναντηθεί με τέσσερις νταήδες (το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιουνίου 2008), στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Καλαμοπόδι στη Χώρα της Μυκόνου. Ενα χρόνο μετά τη συμπλοκή που έβαψε με αίμα την πρώτη -και τελευταία- νύχτα διασκέδασης του 20χρονου Αυστραλού στο Νησί των Ανέμων και τα όσα ακολούθησαν με τις φιλάλληλες ενέργειες του τραγικού πατέρα του ο οποίος (παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπισμού) δώρισε τα όργανα του παιδιού του σε τέσσερις συμπολίτες μας, η εισαγγελική πρόταση πέφτει σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι των πέντε δραστών (των τεσσάρων υπαλλήλων και του ιδιοκτήτη του μαγαζιού όπου διασκέδαζαν το θύμα και η παρέα του) που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν (άμεσα ή έμμεσα) στα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Μέσα σε ογδόντα πυκνογραμμένες σελίδες ενός δικαστικού εγγράφου, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «Espresso», η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου Ευσταθία Σαλμά ρίχνει στον «Καιάδα» τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί «απλής συμπλοκής» που είχε ως στόχο να… αναγκάσει τον Ντουζόν και την παρέα του να επιστρέψουν την τσάντα που υποτίθεται ότι είχαν κλέψει από το beach bar. Μέσω της πρότασης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σύρου, η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για καταδίωξη του θύματος και της παρέας του από τους κατηγορουμένους και για βάρβαρο ξυλοδαρμό (με κλομπ και μπουνιές) του Ντουζόν από τον 26χρονο σεκιουριτά Μ.Α. που προκάλεσε το θάνατο του νεαρού Αυστραλού λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Ετσι, προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων ο 26χρονος άνδρας, ενώ ζητεί να κάτσουν επίσης στο εδώλιο ο 18χρονος Ε.Π., ο 48χρονος Γ.Χ., ο 37χρονος Δ.Β. και ο ιδιοκτήτης του beach bar Σ.Δ.


«Το έπαιζαν αστυνομικοί»

Σύμφωνα με τα «πραγματικά περιστατικά» της υπόθεσης (όπως τα χαρακτηρίζει η εισαγγελική πρόταση), οι διακοπές θανάτου του άτυχου Ντουζόν στη χώρα μας ξεκίνησαν την Κυριακή 27 Ιουλίου 2008. Εκείνη τη μέρα έφτασε μαζί με τον ξάδερφό του Κάμερον στη χώρα μας και «σάλπαραν» αμέσως για τη Μύκονο. Το επόμενο απόγευμα τα δύο ξαδέλφια αποφάσισαν να επισκεφθούν γνωστό beach bar της Μυκόνου που βρίσκεται στο Καλαμοπόδι. Εκεί συνάντησαν και άλλους ομοεθνείς τους, ήπιαν, χόρεψαν και έφυγαν γύρω στις 23.30 το βράδυ. Στην παρέα είχαν μείνει ο Ντουζόν, ο ξάδερφός του, μια κοπέλα και ένα ακόμη αγόρι, ο Ρενέ. Οι τέσσερις νέοι -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- ανέβηκαν σε μια «γουρούνα» και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, το θύμα και ο ξάδερφός του, επειδή φοβήθηκαν πάνω στη μηχανή, κατέβηκαν και κατευθύνθηκαν με τα πόδια στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου. Κάπου εκεί ξεκινάει το «θρίλερ». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 18χρονος κατηγορούμενος Ε.Π., ο οποίος εργαζόταν ως παρκαδόρος στο beach bar, άγνωστο για ποιο λόγο, καταδίωξε τη «γουρούνα» με το μηχανάκι του. «…Κρατώντας έναν αναμμένο φακό την πλησίασε από αριστερά και φώναξε προς τους Αυστραλούς στα αγγλικά “Police, police!” Ο οδηγός της “γουρούνας” δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του κανονικά, καθόσον είδε ότι ο οδηγός του μοτοποδηλάτου φορούσε ένα κίτρινο μπλουζάκι και έτσι αντιλήφθηκε ότι δεν επρόκειτο για αστυνομικό. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος προσέγγισε και πάλι τη “γουρούνα”, αλλά αυτή τη φορά άρχισε να πετάει πέτρες προς το μέρος τους, θέλοντας προφανώς να αναγκάσει τους επιβάτες να σταματήσουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δικόγραφο.

Την ίδια στιγμή, ο Ντουζόν και ο ξάδερφός του περπατούσαν αμέριμνοι στο δρόμο. Ξαφνικά, το δρόμο τούς έκοψε ένα μαύρο θηριώδες τζιπ μάρκας Suzuki. Τους ακινητοποίησε, όπως και τους δύο φίλους τους που επιβιβάζονταν στη «γουρούνα». Από το τζιπ βγήκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Μ.Σ., Ε.Π., Γ.Χ. και Δ.Β. Ο 26χρονος μπράβος και ο 48χρονος Γ.Χ. κράταγαν στα χέρια τους ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ. Κατά την εισαγγελέα, το σκηνικό εκτυλίχθηκε ως εξής: «Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φώναξαν προς τους δύο Αυστραλούς “Police”, αμέσως μετά ο Μ.Σ. και ο Γ.Χ. άνοιξαν σε πλήρη έκταση τα κλομπ. Τότε ο Ντουζόν και ο Κάμερον στάθηκαν γυρισμένοι με μέτωπο προς τον τοίχο και έβαλαν τα χέρια τους πάνω στον τοίχο, θέλοντας έτσι να καταστήσουν σαφές ότι δεν σκοπεύουν να προβάλουν αντίσταση και ελπίζοντας ότι ενδεχομένως πρόκειται για ληστεία και ότι μετά θα τους αφήσουν να φύγουν. Ο Γ.Χ. άρχισε να ψάχνει μέσα στις τσέπες τους, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε».


«Τα θανατηφόρα χτυπήματα»

Ωστόσο, το «παιχνίδι» των δραστών δεν είχε τελειώσει ακόμη… Αφού ολοκληρώθηκε ο υποτιθέμενος έλεγχος, ο 26χρονος προφυλακισμένος Μ.Α. που δούλευε ως security στο beach bar χτύπησε με το κλομπ τον ξάδερφο του Ντουζόν στο πρόσωπο επιδιώκοντας -κατά την εισαγγελέα- «την επέλευση του θανάτου του και πάντως -οπωσδήποτε- αποδεχόμενος εσωτερικά το ορατό ενδεχόμενο να προκαλέσει το θάνατο του θύματος». Ο Κάμερον είχε την τύχη με το μέρος του καθώς γλίτωσε με κακώσεις στο κεφάλι και κατάγματα στη μύτη.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Ντουζόν. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «ο Μ.Α. ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στράφηκε εναντίον του λεπτοκαμωμένου Ντουζόν και άρχισε να τον χτυπά με το πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ στο κεφάλι και δη σε αμφότερες τις κροταφικές χώρες, ιδιαίτερα, δε, στο μέτωπο και την αριστερή κροταφική χώρα». Ο 20χρονος νέος λύγισε και σωριάστηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Ωστόσο, το θέαμα με τον νεαρό Αυστραλό να καταρρέει δεν καταλάγιασε τη «μανία» του κατηγορουμένου. Αντίθετα, «εξακολούθησε να τον χτυπάει και πεσμένο ακόμη με γροθιές σε όλο του το σώμα», οι οποίες πιθανότατα του προκάλεσαν τις πνευμονικές θλάσεις που διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική έκθεση.

Αμέσως μετά, ο 26χρονος σεκιουριτάς ξέσπασε κατά του Ρενέ, του άλλου αγοριού από την Αυστραλία. «Με κεφαλοκλείδωμα τον έστρεψε με μέτωπο προς τον παρακείμενο μαντρότοιχο και ακολούθως τον χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο, ενώ ταυτόχρονα ο κατηγορούμενος Ε.Π. του κατάφερε μια κλοτσιά στη μέση, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε πρόκληση ή διένεξη, ούτε καν συζήτηση μεταξύ των δραστών και του Ρενέ» αναφέρει η πρόταση της εισαγγελέως. Ενώ λοιπόν ο 20χρονος Ντουζόν κειτόταν ημιθανής στο έδαφος και οι δύο φίλοι του είχαν χτυπηθεί σοβαρά, η παρέα των «νταήδων» στράφηκε εναντίον και του Μάθιου, ενός άλλου Αυστραλού, ο οποίος έτυχε να περνάει με την κοπέλα του και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. «Ο Μ.Α. χωρίς καμία αφορμή τον έσπρωξε με άγριο ύφος, τράβηξε την μπλούζα του και τον χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα προσέτρεξε ο Γ.Χ. μαζί με άλλα δύο άγνωστα πρόσωπα, τον άρπαξαν όλοι μαζί και χτύπησαν τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το κεφάλι του πάνω στο παρακείμενο πετρόχτιστο τοιχίο, ώσπου τελικά τον άφησαν αιμόφυρτο» αναγράφεται στο δικόγραφο.

«Αμέσως μετά τον τραυματισμό του Μάθιου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και αναχώρησαν» καταλήγει η εισαγγελική πρόταση. Πίσω τους βέβαια άφησαν τον βαριά χτυπημένο Ντουζόν και την παρέα του. Η συνέχεια είναι γνωστή: το άτυχο παλικάρι ανέκτησε για λίγο τις αισθήσεις του, σηκώθηκε από το έδαφος και επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που κατέφτασε. Εκεί μέσα όμως έχασε και πάλι την επαφή με το περιβάλλον και δεν ξύπνησε ποτέ. «Εσβησε» από τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που του προκάλεσαν τα χτυπήματα του νεαρού σεκιουριτά και «έφυγε» στις 2 Αυγούστου 2008, μέσα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».


Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων η εισαγγελέας

Κόλαφος σε ό,τι αφορά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που έχουν προβάλει οι κατηγορούμενοι είναι η εισαγγελική πρόταση της Ευσταθίας Σαλμά. Ο βασικός κατηγορούμενος Μ.Α. έχει επισημάνει ότι ουδέποτε επιβιβάστηκε στο μαύρο τζιπ που «μπλόκαρε» την παρέα των Αυστραλών και έχει αρνηθεί ότι χτύπησε βάναυσα τον Ντουζόν. Αντίθετα, έχει πει ότι εκείνη τη μοιραία νύχτα επέβαινε στη μηχανή του και κατευθυνόταν σε νυχτερινό club, όπου επίσης εργαζόταν, όταν συνάντησε τυχαία τον 18χρονο συγκατηγορούμενό του Ε.Π. Εκείνος τότε φέρεται να τον ειδοποίησε ότι η παρέα των τεσσάρων Αυστραλών είχε κλέψει μια τσάντα από το μαγαζί όπου διασκέδαζε και ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει ώστε να επιστραφεί η τσάντα. Ο 26χρονος κατηγορούμενος (βάσει όσων έχει απολογηθεί) δέχτηκε και πήγε μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν ακινητοποιημένοι ο Ντουζόν και η παρέα του.

«Είδα τον Ντουζόν και τον Κάμερον να διαπληκτίζονται μεταξύ τους σχετικά με το συμβάν της κλοπής. Πλησίασα τον άλλο Αυστραλό (σ.σ.: τον Ρενέ), τον έπιασα από το χέρι και του ζήτησα να επιστρέψει την τσάντα. Κατόπιν κατευθύνθηκα προς τους δύο άλλους, χαστούκισα τον Κάμερον και έριξα μια γροθιά στο πρόσωπο του Ντουζόν» φέρεται να έχει υποστηρίξει στην απολογία του επισημαίνοντας ότι κανείς από τους Αυστραλούς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά και πως ο ίδιος έριξε νερό στο πρόσωπο του Ντουζόν και αμέσως το 20χρονο θύμα ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Από την πλευρά του, ο 18χρονος κατηγορούμενος Ε.Π. έχει ισχυριστεί πως το μόνο που έκανε ήταν να χαστουκίσει τον Ρενέ επειδή πήγε να τον χτυπήσει, ενώ ο Γ.Π. έχει υποστηρίξει πως περνούσε τυχαία από το σημείο μαζί με έναν φίλο του λιμενικό και ότι δεν είδε κάποιον χτυπημένο ή πεσμένο στο έδαφος. Αγνοια για το συμβάν έχει δηλώσει και ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο Δ.Β., επισημαίνοντας ότι το μόνο που είδε ήταν τον 26χρονο μπράβο να διαπληκτίζεται με δύο άγνωστους τουρίστες. Ωστόσο, η εισαγγελέας επισημαίνει ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί ελέγχονται ως ανακριβείς, ενώ χαρακτηρίζει «ψευδή» τα όσα έχει πει ο προφυλακισμένος Μ.Α. καθώς δεν δέχεται πως με μία και μόνο γροθιά ήταν δυνατόν να υποστεί τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο Ντουζόν.

Ετσι λοιπόν εισηγείται την παραπομπή σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας Αιγαίου για τους:

1) Μ.Α. (για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, κ.ά.).
2) Γ.Χ. (για παράνομη οπλοφορία, αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας και απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας).
3) Δ.Β. (για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας).
4) Σ.Δ. (για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία).
Παράλληλα, προτείνει να παραπεμφθεί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Σύρου ο 18χρονος Ε.Π. για να δικαστεί για τα αδικήματα της αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απλής συνέργιας σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Αλέξης Κούγιας: Ικανοποιημένοι οι γονείς

Απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική αστυνομία και η Δικαιοσύνη ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση δηλώνουν, από την πλευρά τους, οι γονείς του αδικοχαμένου Ντουζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τραγικοί γονείς θα αναγκαστούν να αναβιώσουν την τραγωδία με τη δολοφονία του γιου τους δύο φορές καθώς οι τέσσερις ενήλικες κατηγορούμενοι θα δικαστούν ξεχωριστά από τον 18χρονο Ε.Π. που θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας Ζαμίτ, ο οποίος δήλωσε στην «Εspresso»: «Η οικογένεια του θύματος είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Είναι απόλυτα ικανοποιημένη για τις μέχρι τώρα ενέργειες τόσο της ελληνικής αστυνομίας όσο και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η εισαγγελική πρόταση αποδίδει απολύτως την πραγματικότητα. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι λόγω της ανηλικότητας του ενός κατηγορουμένου η οικογένεια του θύματος θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί δύο φορές καθώς θα πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικές δίκες, εκ των οποίων η μία, αυτή που αφορά τον ανήλικο, κεκλεισμένων των θυρών».

ΠΕΤΡΟΣ  ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ – espressonews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.