Οι BAiLdSA παίζουν live στον Άγιο Δημήτριο (είσοδος ελεύθερη)
Φθινοπωρινών Γιορτών 2015 συνέχεια σήμερα Πέμπτη, στην Πλατεία Παναγούλη, 21:30, με ελεύθερη είσοδο:

Οι BAiLdSA είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.
Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προεύλευσης λέξη bayılmak λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.
Η αρχική ιδέα προήλθε το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο, σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, καταλήγοντας στην σημερινή σύνθεση με τους: Γιάννη Βαμβακά/ακορντεόν, Γιάννη Γκουντάνο/τύμπανα, Θάνο Γκουντάνο/κιθάρα, Γιάννη Ιωαννίδη/μπάσο, Δημήτρη Χαυλίδη/τρομπέτα, Μανώλη Τσιαούση/τρομπόνι. Το πρώτο τους CD “United States Of Balkans” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.
Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την σκηνή με τον Manu Chao και τους Kutur Shock.
Αυτή την περίοδο οι BAiLdSA μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “zVaRnA”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.