H Nespresso VMG Team μεγάλη νικήτρια του HMRT στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης




Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, δικαιώνοντας τις προσδοκίες του κόσμου που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της αφρόκρεμας της ελληνικής ιστιοπλοΐας, έπεσε στο γραφικό κόλπο του Λαιμού η αυλαία του 3ου σταθμού του φετινού Hellenic Match Racing Tour.

Δικαιώνοντας του τίτλο του φαβορί, ο Παναγιώτης Μάντης και η Nespresso VMG Team, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό της Solgar Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη. Μετά και το νέο τους θρίαμβο, οι περυσινοί νικητές της διοργάνωσης, βρίσκονται στην 1η θέση της γενικής κατάταξης με 14 βαθμούς όσους έχει και η ομάδα του Ιάσονα Σπανομανώλη, αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας των αγώνων στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, συνέβαλαν ώστε να διεξαχθούν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι «ναυμαχίες». Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των προκριματικών, Ιάσονας Σπανομανώλης και η Solgar Ursa Minor, επέλεξαν να αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την ομάδα της Hellenic Police, θέλοντας να τους αφήσουν από νωρίς εκτός τελικού. Και το κατάφεραν, έστω και δύσκολα, επικρατώντας της αντιπάλου τους με 2-1 στις νίκες. Με το ίδιο σκορ, στον έτερο ημιτελικό, ο Παναγιώτης Μάντης και η Nespresso VMG Team, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Dark n Stormy Salty Bag του Στρατή Ανδρεάδη.

Με την κούραση από την υπερπροσπάθεια στα ημιτελικά να βαραίνει τις πλάτες τους, Nespresso VMG Team και Solgar Ursa Minor, μπήκαν επί ίσοις όροις στον μεγάλο τελικό του 3ου Hellenic Match Racing Tour, για να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το βαρύτιμο τρόπαιο. Η ομάδα του Ιάσονα Σπανομανώλη ήταν αυτή που προηγήθηκε στις μεταξύ τους νίκες κάνοντας το 1-0 (ο τίτλος κρινόταν στις 20), ωστόσο, η Nespresso VMG Team, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Αν και βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα της 2ης κούρσας των τελικών, ο Τάκης Μάντης και η ομάδα του, κατάφεραν με άψογη στρατηγική να εκμεταλλευτούν κάθε δυνατή ευκαιρία και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν παλικαρίσια στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Στρατής Ανδρεάδης και η Dark n Stormy Salty Bag, κατέλαβαν την 3η θέση, αφού επικράτησαν με 2-1 στις νίκες της Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου.
Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στον επικείμενο 4ο και τελευταίο αγώνα της σειράς, που θα διεξαχθεί στο Μικρολίμανο το προσεχές Σαββατοκύριακο (3-4/10) και όπου θα αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής του Hellenic Match Racing Tour 2015.

 Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης (Επίσημο Προφίλ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.